UFC 155: Okami vs. Belcher II, Leben vs. Vemola toegevoegd

0
573

UFC 155 krijgt steeds meer vorm met twee nieuwe gevechten in de middleweight division. Chris Leben zal na een jaar schorsing terugkeren in de octagon tegen de Tsjechische Karlos Vemola. Daarnaast zal een rematch tussen Yushin Okami en Alan Belcher plaatsvinden.

Chris Leben werd na UFC 138 een jaar geschorst doordat hij de dopingtest niet haalde. “The Crippler” testte positief op Oxycodon en Oxymorfon nadat hij verloren had van Mark Munoz in de main event. Nadat de UFC hem schorste, doordat er geen Athletic Commission in Engeland bestaat, ging hij naar een ontwenningskliniek om van zijn verslavingen af te komen. Tegenstander Vemola was als laatst te zien op UFC on Fuel TV: Munoz vs. Weidman in juli. Hierin verloor hij van de Franse Francis Carmont in de tweede ronde via Rear-naked choke.

Yushin Okami en Alan Belcher zullen hun gevecht op UFC 62 over. Beide vechters maakten toen hun UFC debuut in het eerste gevecht van die avond in augustus 2006. Okami won toen via unanimous decision door zijn superieure grappling skills. De Japanner zou nog drie overwinningen boeken op een rij boeken tot hij verloor van Rich Franklin in een number 1 contender gevecht. “Thunder” vocht voor het laatst tegen Buddy Roberts op UFC 150. Hier won hij eenvoudig via TKO in de twee ronde van de Greg Jackson vechter. Belcher moest oorspronkelijk tegen Vitor Belfort vechten op UFC 153, maar na het UFC 151 kwam hij zonder tegenstander te zitten. Er hoefde geen nieuwe tegenstander worden gevonden voor Belcher omdat hij last had van een wervelfractuur. Eigenlijk hoopte hij op een gevecht met Chris Weidman, maar die zal het opnemen tegen Tim Boetsch.

UFC 155 zal het laatste UFC event zijn in 2012. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Junior Dos Santos vs. Cain Velasquez voor de UFC heavyweight title
Tim Boetsch vs. Chris Weidman
Forrest Griffin vs. Chael Sonnen
Joe Lauzon vs. Gray Maynard
Phil De Fries vs. Matt Mitrione
Chris Leben vs. Karlos Vemola
Alan Belcher vs. Yushin Okami