Yousri Belgaroui vs. Jason Wilnis 2 op GLORY 53 na opschudding op van GLORY 52

0
791
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Yousri Belgaroui en Jason Wilnis staan voor de tweede keer tegenover elkaar op GLORY 53. Dit heeft GLORY bekendgemaakt. De rematch staat gepland voor 12 mei in het Zénith de Lille in Lille.

Wilnis en Belgaroui zouden allebei deelnemen aan een contender toernooi op GLORY 52 in Los Angeles, maar door een blessure is deze op de schop gegaan. Wilnis zou in de eerste halve finale vechten tegen Rob Thomas, maar de Canadees heeft een hersenschudding opgelopen en is niet in staat te vechten op 31 maart.

Als gevolg vecht Belgaroui, die het in de andere halve finale zou openemen tegen Simon Marcus, ook niet meer in LA, maar tegen Psycho in Noord-Frankrijk op het SuperFight Series-gedeelte van GLORY 53.

Rematch
In september won Belgaroui nog van Wilnis op GLORY 45 in Sporthallen Zuid via TKO in ronde een. Een knie van Belgaroui opende een enorme snee bij Wilnis, waardoor hij niet meer mocht doorvechten.

Hierdoor kreeg Belgaroui een titelgevecht op GLORY 49 in Rotterdam. Kampioen Alex Pereira klopte hem toen via TKO in de derde ronde toen de Amsterdammer op bijna identieke wijze een snee boven zijn linkeroog opliep. Een zuur einde voor Belgaroui, aangezien hij de eerste twee ronden had gewonnen.

Wilnis kwam na het verlies tegen Belgaroui niet meer in actie. De Utrechter zei eerder dit jaar tegen VICE Sports dat hij na het evenement in LA zijn MMA-debuut wilde maken, maar die plannen lopen dus ook vertraging op.

Duut en Zouggary
Belgaroui en Wilnis vechten in Lille naast Zakaria Zouggary en Michael Duut. Zouggary neemt deel aan een contender toernooi met Anvar Boynazarov, Serhiy Adamchuk en Azize Hlali, terwijl Duut het opneemt tegen Zinedine Hameur-Lain. Beide vechters gingen knock-out in december op GLORY: Redemption in Ahoy.

Voordat Zouggary in Lille deelneemt aan het toernooi vecht hij nog op GLORY 52 tegen Bailey Sugden. Met drie overwinningen achter elkaar zou het kunnen dat Double Z de volgende titeluitdager wordt voor de GLORY-vedergewichttitel van Robin van Roosmalen.

Pokerface moet de titel dan wel behouden: op GLORY 52 verdedigt de Bosschenaar zijn gordel tegen interim-kampioen Kevin VanNostrand.