Yo McGregor, “don’t be scared, homie”

0
1063
Foto: Al Bello/Zuffa LLC via Getty Images

Hij kwam niet om mee te doen, hij kwam om de boel over te nemen. Nadat Conor McGregor afgelopen weekend het hele Bellator-evenement kaapte door de kooi in te vliegen en zijn trainingsmaatje in de armen sprong, kwam deze voorspelling officieel uit.

Eerst twee UFC-titels, toen de honderden miljoenen van de grootste boksmatch ooit en nu als surprise: headliner bij Bellator 187. McGregor domineert de websites, de talkshows en het internet.

Terwijl hij door de kooi stuiterde, was hij, en niet zijn grote vriend Charlie Ward, het middelpunt van de belangstelling. Na een prachtige knock-out in de laatste seconden van de eerste ronde, genoot Ward van zijn welverdiende applaus. De twee seconden dat het duurde. Hij lag al snel op de grond met McGregor, die buiten zinnen – en alle regels – in de kooi kwam feesten.

Tegenstander John Redmond kwam op dat moment nog bij van de harde klappen. Veel tijd kreeg hij niet, want toen scheidsrechter Marc Goddard McGregor opdroeg de kooi direct te verlaten, ontstond er een flink opstootje met de Ierse superster. Redmond werd bijna omvergelopen in de chaos die volgde. Alsof dat nog niet genoeg was kreeg een Bellator official buiten de kooi ook nog een klap van McGregor.

Op Instagram plaatste McGregor later nog een halfhartige excuses, maar de schade is al gedaan. Volgens de geruchtenmolen zou de UFC hem van een gepland evenement hebben afgehaald. Het zou dan gaan om een titelgevecht tegen interim-lichtgewichtkampioen Tony Ferguson. Het klinkt als onzin, maar toch vraag ik me af: Is McGregor bang voor Ferguson?

Sinds Ferguson knap Kevin Lee versloeg en interim-kapioen werd, hield McGregor zich uiterst stil. Zijn coaches hengelden in de media naar een derde gevecht tegen Nate Diaz of zelfs een nieuwe bokswedstrijd – een rematch tegen Mayweather of een nieuwe partij tegen sparringpartner Paulie Malignaggi. Allesbehalve Tony Ferguson.

Toen McGregor een zeer cryptische Instagram post met de tekst “Tony” plaatste, leek het er even op dat de partij er zou gaan komen. Ferguson zelf reageerde met een prachtige videoclip in de stijl van GTA.

Hij was klaar voor “McNuggets”. Hij roept het non-stop sinds zijn winst op Lee: “Defend or vacate”. Of McGregor verdedigt zijn titel of hij doet afstand van zijn kampioensgordel en verdwijnt in een van zijn villa’s.

Ook de UFC communiceerde dat Ferguson McGregors eerstvolgende match zou worden. Totdat hij afgelopen weekend bij Bellator als een gestoorde door de kooi vloog en ruzie zocht met iedereen die een mond had. Wat de fuck?! Waarom?! Hij kon weten dat dit consequenties zou hebben. Welke dat exact zouden zijn, is niet duidelijk, maar met zijn acties die avond maakte hij deelname aan een evenement de komende maanden haast onmogelijk.

Was dat zijn plan? Hoopt hij dat als hij maar lang genoeg wacht er een ander gevecht betere kansen biedt? Meer kans op winst. Meer kans op veel geld. Als hij dat hoopt, vergeet hij een belangrijk onderdeel van zijn star power. Hij was de vechter die geen “fook” gaf. Die het tegen iedereen kan en wil opnemen en hen makkelijk zou verslaan.

Waar is die vechter? Want al heeft hij het geld en de roem, als hij nu zijn titel niet verdedigt, is zijn sprookje snel afgelopen. Dus om even wat woorden te lenen van de geniale Nick Diaz: “Don’t be scared, homie.” Want elke dag dat McGregor weg blijft sprinten voor Ferguson, straalt zijn ster wat minder, totdat hij helemaal is gedoofd.