Yair Rodriguez wilde meer geld voor gevecht met Magomedsharipov op UFC 227

0
374
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Yair Rodriguez weerspreekt dat de UFC hem alleen heeft ontslagen omdat hij twee gevechten afgewezen had. El Pantera was maandag bij The MMA Hour te gast om te praten over de details van zijn plotse vertrek en wat de plannen nu zijn.

De 25-jarige Rodriguez werd gezien als een van de grootste talenten van de vedergewichtdivisie en een potentiële ster nadat hij het eerste seizoen van TUF: Latin America won. Anderhalve week terug kwam echter het bericht dat UFC-president Dana White het contract van de Mexicaan ontbonden had.

White vertelde aan LA Times dat Rodriguez gevechten had afgewezen met Ricardo Lamas en Zabit Magomedsharipov voor UFC 227 in Los Angeles. Dit werd bekendgemaakt nadat White eerder aan hetzelfde medium vertelde dat het gevecht met Magomedsharipov al rond was, terwijl Rodriguez dat ontkrachtte.

“Ik sprak met Sean Shelby (UFC-matchmaker, red.) en vertelde dat ik bereid was om tegen Josh Emmett te vechten in februari als afsluiter in Orlando (op UFC on FOX 28, red.). Ik accepteerde het, maar hoorde dat Emmett het niet had geaccepteerd, of misschien wilde de UFC het niet geven ofzo. Toen werd ik vervangen door Jeremy Stephens,” aldus El Pantera, die in mei 2017 voor het laatst vocht wegens persoonlijke problemen in zijn thuisland.

“Daarna hebben we weer met de UFC gezeten en gepraat over een paar andere tegenstanders. Ik praatte met Sean Shelby en hij vroeg: “Wie heb je in gedachten?” Ik zei tegen hem dat ik minstens iemand uit de top 10 wilde. Ongeacht alles, vind ik dat ik een top 10-tegenstander verdien door wat ik heb laten zien in de UFC.”

“Ik ben 6-1, niet elke UFC-vechter heeft hetzelfde record als ik. Ik weet dat ik een opkomende ster van de sport ben enzo, maar ik weet dat ik al veel gedaan heb. Ik weet hoeveel fans ik in de sport heb en denk niet dat ik hoef te laten zien dat ik bang ben.”

Rodriguez zei dat hij persoonlijk bij White aanbood om een rematch tegen Frankie Edgar te vechten op UFC 222 nadat kampioen Max Holloway geblesseerd afzegde. De Mexicaan verloor zijn laatste gevecht van Edgar op UFC 211. Uiteindelijk kreeg Brian Ortega het gevecht met Edgar, waarna Rodriguez weer ging puzzelen.

“Ze zeiden Ricardo Lamas, ik zei ‘ja’ tegen Ricardo Lamas. Ik accepteerde het gevecht met Ricardo Lamas, maar toen hoorde ik dat hij het gevecht met mij niet wilde. Hij besloot om tegen Bektic te vechten. Toen, tijdens dat proces, zorgde het Zabit-gevecht voor veel hype op social media”, vertelt Rodriguez.

“Ik dacht: “Oké, dit wordt top.” Ik keek naar de potentie van het gevecht. Het was een beetje mijn fout dat ik – een week nadat Lamas me afwees, Sean Shelby me weer opbelde en zei: “Het Lamas-gevecht is nog open voor jou.” Nadat ik vroeg om elke top 10-tegenstander, ze het me niet wilden geven en Lamas Bektic koos boven mij, was ik teleurgesteld. Laat ik het daarop houden: best wel teleurgesteld.”

“Ik keek naar het andere gevecht met Zabit. Het was zinvol om te nemen stilistisch gezien. We zagen veel mogelijkheden om mijn contract open te breken. We onderhandelen erover dat als ze wilden dat ik in LA (op UFC 227, red.) zou vechten, wat ik ook wel wilde natuurlijk, ik meer betaald wilde krijgen, omdat ik had gezegd dat ik een top 10-tegenstander wilde.”

“Ik kies mijn tegenstanders niet. Ik zeg alleen dat ik iemand uit de top 10 verdien. Iedereen. Ik vroeg ook om The Korean Zombie, maar ze vertelden me dat hij niet klaar was, hoewel hij op Twitter iets zette dat hij tegen Frankie wilde vechten.”

“Ik zei: “Oké, ik vecht tegen Zabit als je me meer geld geeft voor LA, omdat ik begrijp hoe groot het evenement is.” Zei zeiden nee. Toen zei ik: “Oké, als jullie me niet meer geld willen geven om in LA te vechten, waarom geven jullie het gevecht niet in Rusland? Geen reden om daarover te onderhandelen. Ik wil hem in Rusland.” Waarom wilde ik dat? Omdat hij me uitdaagde. Ik ben iemand die niet veel zegt, ik doe dingen. Ik hoef niet over social media te praten.”

“Ze wilden het gevecht zelfs niet in Rusland geven. Toen dacht ik: “Oké, jullie willen niet meer geld geven aan me om in LA te vechten, jullie willen me geen top 10-tegenstander geven.” Nu kijk ik hoe het gaat.”

#FakeNews
Aangezien White’s claims dat het gevecht rond was niet klopten, tweette El Pantera #FakeNews, waarna White #RealNews tweette nadat het contract van Rodriguez was ontbonden omdat hij Lamas en Magomedsharipov had geweigerd.

Rodriguez ontkent dat hij een gevecht met Lamas heeft afgewezen. Hij zegt dat hij een tegenstander uit de top 10 wilde, zoals Lamas. Hij zegt dat hij tegen Magomedsharipov in Moskou wilde, of opnieuw onderhandelen over zijn contract voor een gevecht met Magomedsharipov op UFC 227.

“Ik zei dat ik iedereen uit de top 10 zou accepteren”, vervolgt Rodriguez. “Ik hoef niet te onderhandelen over een top 10-tegenstander. Hij (Magomedsharipov) was nummer 13 toen ik nummer 7 was. Ik was net verslagen door Frankie.”

“Een gevecht, niet meer. Ik ben 6-1 in de UFC, ik vond dat ik het verdiende en ze wilden het niet geven. Het was meer vanuit respect en respect voor mezelf. Het was een ervaring die me de ogen heeft geopend.”

Rodriguez zegt dat er interesse en (goede) aanbiedingen zijn van meerdere partijen, maar mag er niet te veel over zeggen. Desondanks zegt hij geen slechte gevoelens over te houden aan zijn vertrek uit de UFC: “Hier stopt het niet. Dit is het begin van een groter iets.”