WSOF kondigt Carl vs. Palhares voor welterweight titel aan

0
526

Rousimar Palhares 3

Het negende event van World Series of Fighting zal twee titelgevechten bevatten. WSOF-debutant Rousimar Palhares zal het opnemen tegen Steve Carl in zijn eerste gevecht als WSOF welterweightkampioen. In de co-main event van dat event zullen Marlon Moraes en Josh Rettinghouse uitmaken wie zich de eerste WSOF bantamgewichtkampioen mag noemen.

WSOF-president Ray Sefo heeft dit bekend gemaakt via USA TODAY en MMAjunkie.com. Palhares zal zijn debuut maken in de organisatie met een titelgevecht tegen de titelhouder. Na twaalf gevechten in de UFC werd de Braziliaan ontslagen vanwege te lang vasthouden van een enkelklem tegen Mike Pierce. Een maand later tekende “Toquinho” bij WSOF.

Steve Carl won drie gevechten op een rij in de organisatie, waaronder zijn laatste gevecht tegen Josh Burkman om de eerste WSOF welterweightkampioen te worden. Ondanks een rugblessure, waardoor hij bijna besloot om zich af te melden voor dit gevecht, versloeg hij Burkman via triangle choke in de vierde ronde. Zijn eerdere twee gevechten in de organisatie won hij van Ramico Blackmon en Tyson Steele, beide via rear-naked choke.

Ali Abdel-Aziz maakte niet lang hierna tegenover MMAfighting.com bekend dat de winnaar van dit gevecht het zal opnemen tegen veteraan Jon Fitch. Dit is opvallend aangezien de uitgesproken Fitch na het ontslag van Palhares uit de UFC, kritiek uitte op de Braziliaan. Hij zei hierbij dat Palhares de enige tegenstander is die hij zal afwijzen voor een mogelijk gevecht. Mogelijk zal hij dus wel tegen de Braziliaan moeten vechten wil hij de weltergewichtkampioen worden van World Series of Fighting.

Marlon Moraes is een van dé sensaties van WSOF met vier overwinningen op een rij in de organisatie. Met een indrukwekkend debuut tegen Miguel Torres, die hij won via split decision, won hij nog drie gevechten op een rij tegen Tyson Nam, Brandon Hempleman en Carson Beebe. Vooral tegen Beebe was Moraes op stoom met een overwinning in 32 seconden via knock-out. Josh “The Finisher” Rettinghouse won alleen nog (op ironische wijze) via unaninieme beslissing van Alexis Vila op WSOF 6. De 23-jarige Amerikaan heeft een record van 10-2 met zes overwinning via submission en twee via knock-out.

WSOF 9 zal op 29 maart in de Hard Rock Hotel & Casino in Las Vegas. Andere gevechten voor deze card zijn nog niet bekend gemaakt.