WSOF 9: Palhares en Moraes winnen titels

0
691

Rousimar Palhares

Op zaterdag was World Series of Fighting 9 en werden er twee nieuwe kampioenen gekroond. Eerst werd Marlon Moraes de eerste bantamgewicht kampioen van de organisatie, voordat Rousimar Palhares de weltergewicht title won van kampioen Steve Carl. Eerder op die card wonnen Yushin Okami en Josh Burkman hun gevecht op overtuigende wijze.

Palhares wint eenvoudig de titel
Rousimar Palhares vocht voor het eerst sinds zijn ontslag van de UFC en mocht gelijk in actie komen voor de weltergewicht titel in World Series of Fighting. “Toquinho” won in een kort gevecht van kampioen Steve Carl via, hoe kan het ook anders, een beenklem. Om precies moest Carl door een hielklem afkloppen na 69 seconden.

Moraes slaat Rettinghouse tot moes voor titel
Marlon Moraes liet opnieuw zien dat hij één van de beste bantamgewichten buiten de UFC is. In zijn vijfde gevecht in WSOF vocht hij tegen Josh Rettinghouse, die zijn tweede in organisatie vocht. De 25-jarige Braziliaan was oppermachtig en nam de unanieme beslissing mee van de jury en daarmee de titel kreeg.

Okami wint eerste gevecht buiten UFC
Een andere oud-UFC-middengewicht won ook zijn eerste gevecht buiten de de grootste MMA-organisatie van de wereld. Yushin “Thunder” Okami nam het in Las Vegas op tegen Svetlozar Savov. De sterke worstelvaardigheden van Okami wonnen voor hem het gevecht via submission door een arm-triangle choke in de derde ronde.

Burkman zet goede eerste stap richting tweede titelgevecht
Josh Burkman verloor op WOSF 6 zijn eerste gevecht sinds 2011 van Steve Carl voor de WSOF weltergewicht titel. Aangezien de divisie nog een dunne spoeling heeft en Burkman nog altijd overwinningen op Jon Fitch, Aaron Simpson en Gerald Harris (allen voormalig UFC-vechters) heeft in WSOF, staat hij ongetwijfeld nog hoog in de pikorde. In een gevecht met voormalig Strikeforce en Bellator-vechter Tyler Stinson bevestigde Burkman zijn status nog maar eens: in de eerste ronde won hij via knock-out.

Het eerstvolgende WSOF-event zal op 21 juni plaatsvinden in San Jose, Californië.