WSOF 8: Geathje, Aguilar winnen titel, Johnson slaat Kyle knock-out

0
653

Justin Geathje

Alweer het achtste event van World Series of Fighting vond afgelopen weekend plaats in Hollywood, Florida. Twee titels werden verdeeld en andere bekende namen in de MMA-wereld kwamen in actie. In de main event liet Justin Gaethje zien dat hij een van de betere vechters is buiten de UFC.

Geathje dominant in titelwinst
Justin Gaethje is nu 11-0 en in het titelgevecht laat hij zien waarom. Het gevecht Richard Patishnock duurt niet lang maar zit desondanks vol actie waarbij Geathje vanaf het begin tot het einde de sterkere is. Na iets meer dan een minuut stopt de scheidsrechter het gevecht en wint de 25-jarige Amerikaan de eerste WSOF Lightweight Championship.

Johnson slaat Kyle buiten westen
De derde keer is scheepsrecht voor Mike Kyle en Anthony Johnson. Na twee aflastingen, vindt het gevecht eindelijk plaats op WSOF 8 en gaat “Rumble” door waarmee hij begonnen is na zijn tijd in de UFC: overtuigend winnen. Kyle begint goed, maar gaat hard knock-out op het moment dat hij ervoor tegen Johnson. Een harde rechter stoot was goed genoeg voor “Rumble” om de overwinning binnen te halen.

Aguilar wint eenvoudig de WSOF Womens Strawweight Championship
Het plan van Aguilar is simpel en effectief: breng het gevecht naar de grond. Daar verslaat ze de veel onervarener Alida Gray met gemakt via arm-triangle choke in de eerste ronde. Dit is de zeventiende overwinning voor “Jag” en haar eerste titel in MMA.

Coby Bollinger maakt sterke comeback in eerste gevecht sinds TUF 18
Cody Bollinger maakte tijdens het achttiende seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ geen goede naam door niet op gewicht te verschijnen voor zijn gevecht. Op de wegingen van WSOF 8 kon hij wel goed inwegen en won hij van Tyson Nam via unanimous decision. Het gevecht zelf is niet heel erg spannend, maar Bollinger wint wel, hoewel daar vraagtekens bijgezet kunnen worden.

WSOF 9 zal op 29 maart in Las Vegas plaatsvinden. Wie daar op de card zullen verschijnen is nog niet bekend.