WSOF 5: Arlovski verslaat Kyle via decision

0
495

Andrei Arlovski heeft het gevecht tegen Mike Kyle, dat hij op korte termijn aannam, gewonnen. De Wit-Rus versloeg de Amerikaan Mike Kyle in de main event van WSOF 5 via unanimous decision; 3X 29-28. Ook is het World Series of Fighting Middleweight Tournament van start gegaan om de eerste middleweight champion van de organisatie te kronen, maar geheel zonder problemen zijn deze niet van start gegaan.

Kyle vs. Arlovski
De overwinning voor “The Pitbull” was alles behalve makkelijk. In de eerste ronde kon Kyle een goede combinatie plaatsen op de kin van Arlovski en viel “The Pitbull” naar de grond. De Wit-Rus, die niet bekend staat om zijn goede kin, kon herstellen en met een poging tot een takedown het tempo verlagen. Later in de eerste ronde kon Arlovski Kyle weer naar de canvas slaan, maar ook Kyle kon herstellen. In de tweede ronde had Arlovski het betere staand en kon hij een takedown van zijn tegenstander van zich afwerken en schade doen. In de derde ronde sloeg Kyle Arlovski opnieuw naar de grond. Opnieuw kon hij herstellen en bleef hij de rest van de ronde naar voren komen, maar Kyle kon alles goed counteren en de ronde voor zich winnen. Het was echter voor de jury niet genoeg om het gevecht te winnen, hoewel niet iedereen daar het eens over is.

http://youtu.be/pSj4XbxgmyY

Middleweight Tournament
Dave Branch vocht zich via Danillo Villefort naar een titelgevecht. De Amerikaan won via unanimous decision van Villefort en won alle rondes. De eerste ronde won hij simpel door legkicks te counteren met stoten en een late takedown. De tweede ronde kon Branch weer een takedown krijgen en alle submission pogingen van zijn Braziliaanse tegenstander goed verdedigen. In de derde ronde kon Branch opnieuw op de grond de ronde winnen. Zijn tegenstander in de finale voor de titel is nog niet bekend. De andere halve finale zou ook op deze card plaatsvinden, maar is op bizarre wijze gecanceld. Jesse Taylor en Elvis Mutapcic waren klaar om hun entree te maken, maar is door New Jersey State Athletic Control Board officials gestopt doordat Mutapcic onbekende medicijnen nam voordat hij naar de kooi zou komen. Deze waren niet vooraf aan de dokter laten zien door kamp Mutapcic, waardoor de stekker uit het gevecht ging.

“There were some prescriptions that weren’t given to our doctors during the physicals and that weren’t approved by us, the commission. So since we don’t know what they are and what they do, we canceled the fight. We can’t take that chance to have that fight go off, so those things need to be looked at, and they need to be talked about. We just feel that we’re not going to have a fight in New Jersey when we don’t know what someone is taking,” aldus de commissie in een statement.

Als gevolg heeft Sefo allebei de vechters hun geld voor aanwezigheid betaald en gaan zij waarschijnlijk op WSOF 6, 26 oktober in Coral Gables, Florida, bepalen wie het tegen Branch zal opnemen.

Rolles Gracie vs. Derrick Mehmen
Eerder op de avond verloor Rolles Gracie voor de tweede keer in zijn loopbaan. De Braziliaan werd keihard knockout geslagen door Derrick Mehmen. Gracie liet een sterk verbeterde stand-up zien en won zodoende verassend de eerste ronde. In de tweede ronde kwam Mehmen beter in zijn spel en sloeg hij Gracie keihard knockout. Gracie deed zelfs nog een paar stappen voordat hij naar de grond viel met zijn gezicht op de mat.

http://youtu.be/am78JQW36wI