WSOF 3: Burkman wint rematch met Fitch in 41 seconden

1
560

Het eerste gevecht van Jon Fitch buiten de UFC ging niet zo goed als hij zelf had gehoopt. In een rematch met Josh Burkman verloor de voormalig number 1 contender door een guillotine choke. Fitch was buiten bewust zijn na amper een minuut vechten.

http://youtu.be/uzoj-GxWC68

De rematch tussen de twee UFC-veteranen diende als main event van de card en is een rematch van zeven jaar geleden in de UFC. Burkman stopte het gevecht zelf voordat scheidsrechter Steve Mazagatti ook maar iets doorhad. “The People’s Warrior” kreeg Fitch daarvoor op zijn knieën na twee harde stoten. Hierdoor ging hij voor ground-and-pound, terwijl Fitch probeerde te herstellen. Burkman kon toen de guillotine choke inzetten waarna het Fitch voor de takedown ging en niet voor het verdedigen van de choke, aldus Fitch achteraf via Twitter.

Burkman is 3-0 in WSOF en 8-1 sinds hij in 2008 ontslagen werd door de UFC. In die ene verliespartij verloor hij van Jordan Mein via decision. Fitch is door deze verliespartij 1-3-1 in zijn laatste vijf gevechten.

Eerder op de card versloeg Jacod Volkmann Lyle Beerbohm via unanimous decision in een oersaai gevecht. In de co-main event won Steve Carl ook snel via submission van Tyson Steele via rear-naked choke. In het eerste gevecht van de main card versloeg Justin Gaethje Brian Cobb via TKO in derde ronde door leg kicks. Op de undercard won Dan Lauzon, de broer van, zijn zeventiende gevecht van John Gunderson via unanimous decision. Net zoals zijn broer staat Dan bekend om gevechten die niet naar de jury gaan. Dit was de tweede keer in 21 gevechten dat het wel gebeurde en de eerste keer dat hij won via decision.

1 COMMENT