WSOF 2: Johnson verslaat Arlovski, Moraes wint indrukwekkend

0
540

Anthony Johnson heeft tijdens World Series of Fighting 2 een succesvol debuut gemaakt op zwaargewicht. “Rumble”, voormalig welterweight, woog in op 230 pond en versloeg voormalig UFC heavyweight champion Andrei Arlovski via unanimous decision. In de co-main event won Marlon Moraes indrukwekkend van Tyson Nam via knockout in de eerste ronde.

Johnson was Arlovski op alle fronten de baas. Ondanks een gebroken hand in de derde ronde kon “Rumble” in alle rondes de druk op Arlovski zetten om zo de overwinning binnenslepen. Het was niet de mooiste overwinning uit zijn loopbaan, maar een overwinning is een overwinning. Johnson zal voor zijn volgende gevecht waarschijnlijk weer terugkeren naar light heavyweight.

Opvallend waren de handschoenen van Arlovski. De Wit-Rus droeg UFC handschoenen tijdens het gevecht, terwijl hij in zijn WSOF debuut gewoon handschoenen van WSOF gebruikte.

In de co-main event schreef Marlos Moraes opnieuw een overwinning op zijn naam in World Series of Fighting. Op het eerste event van WSOF versloeg hij voormalig WEC-kampioen en UFC veteraan Miguel Torres via split decision. Dit keer versloeg hij Tyson Nam, bekend van zijn knockout tegen huidig Bellator bantamweight champion Eduardo Dantas, via knockout in de eerste ronde.

Ook voormalig UFC vechter Josh Burkman won via een indrukwekkende knockout. In de eerste ronde versloeg hij een andere voormalig UFC vechter in Aaron Simpson. Zijn volgende tegenstander lijkt Jon Fitch te worden, maar na het gevecht maakte Burkman duidelijk dat hij vindt dat Fitch nog geen direct titelgevecht hoort te krijgen. Hier zullen de meningen ongetwijfeld over verdeeld zijn.

Voordat dit allemaal kon plaatsvinden ging het event zeker niet zonder problemen van start. Ten eerste waren er problemen met voormalig WEC-kampioen Paulo Filho. De Braziliaan worstelt al jaren met persoonlijke problemen en dat bleek ook weer dit weekend. Voordat Filho zijn thuisland verliet voor New Jersey kreeg hij een paniekaanval waardoor zijn vlucht vertraagd werd. Even leek het erop dat het gevecht tegen David Branch niet door kon gaan, maar Filho is wel op komen dagen voor zijn gevecht. Branch won het gevecht wel simpel met een duidelijke unanimous decision.

http://youtu.be/7eFwcMZIUXI

Naast problemen met Filho waren er ook nog andere problemen met de kooi waardoor het event in zijn geheel niet leek door te gaan. De kooi baarde de New Jersey State Athletic Commision zorgen want afmetingen waren niet goed. Reden: de kooi zou zo’n 30 centimeter te klein zijn. Drie uur van tevoren had het event nog geen groen licht had gekregen, maar uiteindelijk gaf Nick Lembo van de NJSAC zijn goedkeuring en kon het alsnog doorgaan.