World Series of Fighting maakt geplande titelgevechten bekend

0
974

Tyrone Spong 2

World Series of Fighting hield afgelopen zaterdag haar elfde evenement (negen WSOF-events plus een WSOF Canada-event en een WSOF: Central America-event) en kroonde daar twee nieuwe titelhouders. Hierdoor heeft de organisatie momenteel kampioenen in zes verschillende gewichtsklassen. De kans is echter groot dat binnen nu en vier maanden een hoop verandering zal plaatsvinden met vijf geplande titelgevechten.

WSOF 10: Karakhanyan vs. Glenn voor vedergewicht titel, Taylor vs. Branch voor middengewicht titel
Op 21 juni in San Jose, Californië zal WSOF 10 plaatsvinden met twee titelgevechten. Het eerste titelgevecht zal de finale van de WSOF middengewicht toernooi zijn om de eerste WSOF middengewicht kampioen te kronen. David Branch en Jesse Taylor wonnen hun eerste gevecht in de halve finales via unanieme beslissing en zullen in de finale bepalen wie zich de eerste middengewicht kampioen mag noemen. Dit meldden WSOF-officials na afloop van WSOF 9. Na dit gevecht zal de main event plaatsvinden waarin de WSOF vedergewicht titel op het spel zal staan. Kampioen Georgi Karakhanyan zal hierin voor het eerst zijn gewonnen titel op het spel zetten tegen Rick Glenn. Karakhanyan won de titel op WSOF 7 door Lance Palmer af te laten kloppen met een guillotine choke in de derde ronde, terwijl Rick “The Gladiotor” Glenn Alexandre Pimentel en Artur Rofi versloeg in de organisatie om in aanmerking te komen voor een titelgevecht. In eerste instantie zouden Glenn en Karakhanyan vechten op WSOF 7, maar toen moest Glenn afzeggen vanwege een blessure.

WSOF 11: Spong keert terug, Palhares vs. Fitch voor weltergewicht titel, Gaethje vs. Newell voor lichtgewicht titel
WSOF 11 belooft groot te worden, maar moet waarschijnlijk nog wel een paar struikelblokken doorbruggen. Op 4 juli, twee weken na WSOF 10, zal dit event plaatsvinden in een nog onbekende plaats en zal dit evenement het eerste evenement zijn van WSOF op het grote NBC uitgezonden worden in plaats van NBC Sports. Ali Abdel-Aziz heeft maandag gezegd op ‘The MMA Hour’ gezegd groots te willen uitpakken. Hiervoor wil hij de kersverse weltergewicht kampioen Rousimar Palhares in de main event stoppen tegen Jon Fitch. Hier is waar de problemen een rol gaan spelen.

Ten eerste het feit dat Fitch zich uitgesproken heeft over het verleden van Palhares en het te lang vasthouden van beenklemmen. Hierdoor heeft hij duidelijk gezegd ‘ik zal niet tegen Palhares vechten’. Nu bekend is dat het gevecht plaats zal vinden en hij wel lijkt te moeten vechten, heeft Fitch problemen met de datum. Hij wilt niet later dan juni vechten laat hij via Twitter weten, terwijl WSOF 11 op 4 juli plaatsvindt. WSOF 10 vindt plaats in juni, dus de Amerikaan lijkt meer te gaan voor dat event.

Naast dit mogelijke gevecht op weltergewicht, zal de WSOF lichtgewicht kampioen Justin Gaethje zijn titel voor het eerst verdedigen. Gaethje won de titel op indrukwekkende wijze op WSOF 8 in januari via technische knock-out, maar zal in “The Notorious” Nick Newell waarschijnlijk een zwaardere test krijgen. Beide vechters zijn 11-0 met maar één gevecht via de jury. Gaethje heeft negen vormen van knock-out op zijn CV staan, terwijl Newell acht keer een overwinning via submission heeft behaald. Een interessant gevecht dus.

Ook zal Tyrone “The King of the Ring” Spong weer eens de MMA-handschoenen aantrekken voor een gevecht. Tegen wie hij zal vechten is nog niet bekend. Dit zal het derde gevecht zijn van Spong met MMA-handschoenen na twee eerdere succesvolle optredens in de kooi. De Surinamer zal 12 april eerst nog kickboksen op GLORY 15 in Istanbul tegen Saulo Cavalari. Dit zal deel uitmaken van het GLORY Light Heavyweight Championship Tournament, waarin de winnaar zal vechten tegen de winaar van het gevecht tussen Gökhan Saki en Nathan Corbett.

WSOF 12: WSOF maakt debuut in Japan met Yushin Okami in middengewicht titelgevecht
Mocht er een winnaar uit het titelgevecht op middengewicht komen tussen Taylor en Branch op WSOF 10, dan kan diegene zijn borst natmaken met de eerste uitdager voor die titel. UFC-veteraan Yushin Okami, afgelopen zaterdag succesvol tegen Svetlozar Savov in zijn debuut in de organisatie, zal namelijk in zijn thuisland Japan de eerste uitdager zijn voor de WSOF middengewicht titel. Dit gevecht zal de main event zijn van het eerste Japanse evenement van World Series of Fighting. Op 2 augustus op een nog onbekende plek zal dit evenement plaatsvinden.

Okami zal voor het eerst sinds UFC on Fuel TV 8 maart 2013 zijn opwachting maken in het land van de rijzende zon. Toen won hij via split beslissing van Hector Lombard.