Tyron Woodley staat open voor snelle terugkeer tegen Colby Covington

0
492
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

UFC-weltergewichtkampioen Tyron Woodley wist zijn titel twee weken geleden in Dallas succesvol te verdedigen tegen Darren Till op UFC 228. Wegens blessureleed vocht The Chosen One de Octagon toen na iets meer dan een jaar. Zijn volgende terugkeer lijkt echter sneller op het programma te staan.

Woodley liet, in gesprek met MMAjunkie Radio, weten bereid te zijn om in november terug te keren op UFC 230, dat gepland staat voor 3 november in New York. Hierbij is de UFC-kampioen afhankelijk van de gezondheidsstatus van zijn duim.

“Ik heb een MRI van mijn duim laten maken en daar vraag ik nu een second opinion voor aan. Als het goed zit, dan heb ik geen enkel probleem om te vechten in november. Hoe meer ik vecht, hoe meer ik in mijn ritme kom. Natuurlijk heb ik onlangs nog gevochten, dus ik ben nog steeds in fenomenale vorm.”

“Het licht allemaal aan de ernst van mijn duimblessure. Ik ontwrichtte het in de eerste ronde toen ik zijn achterhoofd raakte.”

Covington
Woodley’s oorspronkelijke tegenstander voor UFC 228, de inmiddels voormalig UFC-interim kampioen Colby Covington, kan dus alsnog de kans krijgen om de onbetwiste titel af te leveren bij Donald Trump. Echter, zal hij dan eerst Woodley moeten verslaan in een mogelijke titelpartij aankomende november, op UFC 230.

Covington was 2 augustus te gast bij de Amerikaanse president om zijn gordel te tonen. De Amerikaan kon op UFC 228 niet vechten wegens een neusoperatie en moest daardoor zijn titel inleveren, maar gaf aan dat UFC 230 in New York wel uitkwam.

New York
Als motivatie om de Octagon op korte termijn weer in te stappen laat Woodley weten graag weer te willen vechten in het historische Madison Square Garden. Daarnaast wil de kersverse zwarte band Braziliaanse jiujitsu ook weer in New York vechten.

“Ik zou het geweldig vinden om weer in de Madison Square Garden te vechten. Niet om arrogant over te komen, maar ik zou nooit een gevecht met Darren Till aannemen als ik niet 100% vertrouwen had in beide handen. Echter, denk ik dat ik Covington kan verslaan, zelfs als mijn hand aangeslagen is.”

UFC 230 heeft, ruim zes weken voor het evenement, nog geen aangekondigde hoofdpartij.