‘Woodley vs. MacDonald mogelijk op UFC 174’

0
619

Rory MacDonald 2

De eerste uitdager voor Johny Hendricks kan mogelijk op UFC 174 worden bepaald. Tyron Woodley zal het namelijk op 14 juni in Vancouver mogelijk opnemen tegen Rory MacDonald. Steven Marrocco van MMAjunkie.com meldt via Twitter dat de UFC dit wilt.

Kersverse kampioen Johny Hendricks zal vier tot acht weken niet trainen na een operatie aan zijn bicep. In zijn gewonnen titelgevecht met Robbie Lawler liep “Bigg Rigg” ook een gebroken scheen op. Dit meldde hij in een recente aflevering van ‘The MMA Hour’. De rechter bicep, waaraan hij maandag geopereerd werd, had hij al voor het gevecht geblesseerd en een week voor UFC 171 in Dallas overwoog de Texaan om zich af te melden voor het gevecht. Gelukkig voor hem deed hij dit niet en kon hij de volle vijf ronden vechten om de titel via unanieme beslissing te winnen.

Na UFC 171 zijn er echter genoeg vechters die het tegen Hendricks willen opnemen. Op UFC 174 zullen mogelijk twee kandidaten die daarvoor in aanmerking komen vechten. Tyron Woodley won in de co-main event van UFC 171 zijn belangrijkste gevecht tot nu toe tegen Carlos Condit. In de tweede ronde blesseerde “T-Wood” Condit door een takedown en op het moment dat de twee vechters weer opstonden maakte Woodley het af met een beentrap waardoor “The Natural Born Killer” echt niet meer verder kon. Sindsdien is de zelfverzekerde Amerikaan op een campagne voor een titelgevecht, maar voorlopig zal hij zich tevreden moeten stellen met een ander gevecht, mocht het gevecht op UFC 174 doorgaan.

Rory MacDonald maakte op UFC 170 al een zaak voor een titelgevecht met een overtuigende overwinning op Demian Maia. Het gevecht ervoor verloor de jonge Canadees echter tegen Robbie Lawler op UFC 167 via split beslissing. Desondanks lijkt het zijn kansen op de titel niet al teveel hebben geschaad en is “Ares” nog volop in de race om de titel van trainingspartner Georges St-Pierre terug naar Canada te veroveren. MacDonald staat momenteel tweede op de UFC Welterweight Rankings, twee plekken hoger dan zijn mogelijke tegenstander op UFC 174.

Welke twee gevechten al wel zeker zijn voor UFC 174 zijn Daniel Sarafian vs. Kiichi Kunimoto (bron: UFC officials) en Yves Jabouin vs. Mike Easton (bron: Sportsnet. Dit event zal de eerste van drie pay-per-view events in Canada zijn.