Wonder blijft uit, strijdvaardige McGregor legt het af tegen Mayweather

0
1453
Christian Petersen/Zuffa LLC via Getty Images

Het is Conor McGregor niet gelukt om Floyd Mayweather te verslaan. Notorious moest zijn meerdere erkennen in de legendarische bokser, die hem versloeg via technische knock-out na 1:05 in de tiende ronde.

McGregor had een bemoedigend begin. Hij won de eerste drie ronden met harde stoten en druk, terwijl Mayweather de kat uit de boom keek en zijn tegenstander alleen bestudeerde. De Amerikaan viel bijna niet aan (in de eerste ronde raakte hij twee stoten uit zes pogingen), maar werd per ronde actiever.

Vermoeidheid
Vanaf ronde vier voerde Money de druk op. McGregor ademde al wat zwaarder dan aan het begin van de partij en werd langzaam maar zeker overgenomen. In de laatste zeven ronden had McGregor niets in de melk te brokkelen.

In tegenstelling tot de eerste negen minuten, werd hij constant naar achter gedreven en stelde Mayweather de winst veilig. Vanaf de negende ronde was McGregor helemaal uitgeput en leek een voortijdig einde in zicht. Deze kwam een ronde later toen de scheidsrechter McGregor redde van een barrage aan stoten.

Veel beter
“Hij is een taaie vechter. We hebben de fans gegeven wat ze wilden. Hij was veel beter dan ik had verwacht, maar ik was de betere vechter vandaag”, aldus Mayweather na het gevecht. “Ik garandeerde dat het gevecht het eindsignaal niet haalde.”

Mayweather verbetert zijn record naar 50-0, waardoor hij de legendarische Rocky Marciano (49-0) passeert en het beste record ooit in het boksen bezit.

McGregor was niet blij met het einde en wilde nog wel even doorgaan: “Ik ben gewurgd op live televisie en ben teruggekomen. Ik dacht dat het gelijk opging. Dit was vermoeidheid, niet schade. Laat hem me neerslaan.” De Ier gaf ook aan dat hij nu weer terugkeert naar de UFC.

Cijfers
McGregor raakte in het gevecht 111 van 430 stoten. Daarmee raakte hij 25,8 procent van zijn pogingen. Dat is beter dan Manny Pacquiao, die na twaalf ronden vechten tegen Money bleef steken op 81 uit 429 (18,8 procent). Mayweather gaf McGregor 170 rake klappen uit 320 pogingen, een percentage van 53,1.

Voordat het gevecht voorbij was stond Mayweather ook ver voor op de scorekaarten van de jury: 87-83, 89-82, 89-81.