‘Winnaar Cormier vs. Henderson krijgt titelgevecht’

0
444

Daniel Cormier 2

Veel speculatie, maar nog niets officieel. Alles lijkt erop dat Daniel Cormier en Dan Henderson elkaar op UFC 175 in de octagon zullen ontmoeten, maar er is nog niets officieel aangekondigd. Op ‘UFC Tonight’ werd bekend dat de twee verbaal in overeenstemming zijn over een gevecht met als prijs een titelgevecht na Alexander Gustafsson, aldus de nieuwsbron via Twitter.

Mocht het gevecht doorgaan, dan zal Daniel Cormier voor de tweede keer vechten op licht zwaargewicht. In zijn eerste optreden in de gewichtsklasse maakte hij gehakt van Patrick Cummins in de co-main event van UFC 170. “DC” is nog altijd ongeslagen en perfect in veertien professionele gevechten, waarvan dertien op zwaargewicht. Overwinningen op Josh Barnett, Dion Staring (beide in Strikeforce), Frank Mir en Roy Nelson waren genoeg voor een titelgevecht in de UFC. De voormalig olympisch worstelaar sloeg deze echter af, aangezien trainingspartner Cain Velasquez deze titel bezit, waardoor een overgang naar een lichtere gewichtsklasse de enige manier was voor Cormier om goud te winnen in de UFC zonder tegen een trainingspartner te hoeven vechten.

Dan Henderson kan met een mogelijke overwinning op Cormier oude tijden doen herleven. Henderson kwam in 2011 van Strikeforce naar de UFC als de licht zwaargewicht kampioen van die organisatie. Op UFC 139 maakte hij zijn rentree in de UFC met een klassiek gevecht tegen Mauricio “Shogun” Rua. Na vijf ronden kreeg “Hendo” de unanieme beslissing mee van de jury, waardoor zijn volgende gevecht een titelgevecht zou zijn. Op UFC 151 zou Henderson het tegen UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones opnemen, maar een blessure enkele weken voor het evenement gooide roet in het eten. Door omstandigheden moest Henderson opnieuw vechten voor een titelgevecht tegen Lyoto Machida. “The Dragon” versloeg Henderson via split beslissing, waardoor titelaspiraties voorlopig de ijskast in konden. Twee verliespartijen tegen Rashad Evans en Vitor Belfort later en Henderson’s baan in de UFC leek in gevaar. Maar een overtuigende tweede overwinning op Mauricio “Shogun” Rua via technische knock-out verstevigde de plek van Henderson.

Een titelgevecht zal voor beide vechters niet de eerste zijn. Cormier won in zijn tiende professionele gevecht de Strikeforce Heavyweight Grand Prix door Josh Barnett na vijf ronden te verslaan. Ook heeft hij si hij de voormalig XMMA zwaargewicht kampioen en voormalig King of the Cage zwaargewicht kampioen. Henderson daarentegen heeft wat meer ervaring in titelgevechten. “Hendo” werd in PRIDE kampioen in twee gewichtsklassen: weltergewicht (middengewicht in de UFC) en middengewicht (licht zwaargewicht in de UFC. Bij zijn overstap van PRIDE naar de UFC gaf hem dit recht op twee titelgevechten, maar deze gingen beide verloren (tegen Quinton “Rampage” Jackson op UFC 75 en Anderson Silva op UFC 82). In Strikeforce vocht hij ook voor de Strikeforce middengewicht titel, maar deze verloor hij van Jake Shields. De licht zwaargewicht titel won hij wel door Rafael Cavalcante te verslaan. Zijn enige succes in de UFC kwam op UFC 17 in 1998, toen hij de UFC 17 Middleweight Tournament won.

Twee gevechten zijn wel officieel gemaakt voor het evenement. In de main event zal UFC middengewicht kampioen Chris Weidman zijn titel verdedigen tegen Lyoto Machida. Middengewicht Uriah Hall zal vechten tegen Thiago Santos, aldus UFC officials. UFC 175 zal plaatsvinden op 5 juli in de Mandalay Bay Events Center in Las Vegas, Nevada.