Wie vecht tegen Khabib Nurmagomedov?

4
1591
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Khabib Nurmagomedov 2

Khabib Nurmagomedov is in de UFC in korte tijd uitgegroeid tot een vechter om in de gaten te houden. De 25-jarige Rus uit Dagestan is 21-0 als prof en lijkt per gevecht beter te worden. De vraag is: wie is de volgende tegenstander?

Op dit moment is Nurmagomedov de nummer zeven op de UFC Rankings en 5-0 als UFC-vechter. In sterke optreden tegen Thiago Tavares, Abel Trujillo en Pat Healy heeft hij de UFC lightweight divisie op scherp gezet. Vooral de overwinning op Trujillo was indrukwekkend met een recordaantal takedowns (21) in vijftien minuten. Wie de volgende tegenstander is weten we echter nog niet…

Gilbert Melendez?
“The Eagle” leek een gevecht tegen voormalig Strikeforce Lightweight Champion Gilbert Melendez te pakken te hebben op UFC 170. De poster was al gedrukt met Nurmagomedov en Melendez erop, maar teamgenoot van Gilbert Melendez, Jake Shields, maakte tegenover MMA Sucka duidelijk dat de planning voor “El Nino” niet uitkwam. Hij wil het gevecht wel, maar dan rond april.

Nate Diaz?
Nurmagomedov vs. Nate Diaz lijkt een gevecht die beide vechters wel willen, alleen niet krijgen. De teamgenoot van Gilbert Melendez zegt het zelf wel te willen, alleen de UFC geeft andere signalen af. Volgens Dana White heeft het kamp van Diaz een gevecht met Nurmagomedov afgewezen.

Uiteraard kwam hierop een reactie van kamp Diaz. Via Twitter maakte de vechter uit Stockton duidelijk dat hij nooit een gevecht heeft afgewezen. Mike Kogan maakte tegenover FOX Sports daarna ook duidelijk dat de UFC juist het gevecht had afgewezen.

“We asked for Nate’s contract to be redone. The UFC turned it down. We asked for a change to his contract, and changes to when the fight takes place. They said no and we said no thanks. This is supposed to be a professional sport, but then this resorts to these Twitter wars. This isn’t a street fight, it’s a professional sport. If it’s a street fight and they want to see who the better man is they know where the fuck Nate is, and then we can see who is the better man.”

Mike Kogan

Hoewel de gevechten met Gilbert Melendez en Nate Diaz, voorlopig, nog niet doorgaan, staan ze nog steeds samen met Anthony Pettis op de lijst van goede voornemens van de Rus.

Michael Johnson?
Tussen al de Twitterbeef door, deed Michael Johnson ook zijn zegje via het online medium. Hier kijkt Nurmagomedov echter zelf niet naar uit aangezien Johnson niet zo hoog in de ranglijst staat. De Rus gaf dan ook een antwoord door te zeggen dat UFC 172 te laat is en dat hij een voormalig number 1 contender (Gilbert Melendez) in april kan krijgen. Johnson kon om dat antwoord wel, of niet, lachen.

Jamie Varner?
Tot slot heeft Jamie Varner ook via Twitter bekend gemaakt een gevecht met “The Eagle” aan te nemen. Voordat dat gebeurt moet de Amerikaan echter eerst Abel Trujillo verslaan op UFC 169 en maar hopen dat hij wel hoog genoeg in de ranglijst staat tegen die tijd.

Wat denken jullie? Zal Nurmagomedov het tegen Nate Diaz opnemen? Of Melendez? Of Johnson? En wat hopen jullie wat de UFC in petto heeft voor “The Eagle”?

4 COMMENTS