White: ‘Overeem wilt niet vechten tegen Dos Santos’

2
1358

Overeem Dos Santos

Overeem vs. Dos Santos. Het gevecht stond al een paar keer gepland, en na de overwinning van “The Reem” op Frank Mir heeft Dana White een nieuwe poging gedaan om het gevecht mogelijk te maken. Maar als we de president van de UFC moeten geloven heeft de Nederlander het aanbod twee keer afgeslagen, aldus Ariel Helwani in UFC Tonight.

White zegt twee aanbiedingen gedaan te hebben aan Overeem en de Nederlander heeft ze beide afgeslagen. Eerst sloeg hij een gevecht in de main event af tegen Dos Santos in Brazilië, waarna hij een aanbod voor een gevecht in de co-main event ook afsloeg. Overeem zit momenteel in Jamaica om vakantie te vieren en heeft geen reactie hierop gegeven.

De coach van Dos Santos, Luis Dorea, liet voor het gevecht tussen Overeem en Mir via MMAfighting.com weten dat hij en zijn pupil het gevecht zien zitten, maar ook zij lijken teleurgesteld te worden. Dos Santos wacht nog op een aanbod voor een eerste gevecht na zijn verloren titelgevecht op UFC 166 in oktober. Hierin moest “Cigano” het afleggen tegen Cain Velasquez via TKO in de vijfde ronde. Dit was zijn tweede verloren titelgevecht tegen de huidige kampioen, waardoor zijn titelaspiraties voorlopig de ijskast in kunnen.

Overeem won op UFC 169 voor het eerst sinds december 2011 in de UFC. Frank Mir werd verslagen via unanieme beslissing waarin Overeem liet zien dat hij had aan zijn cardio had gewerkt. Dana White was echter niet onder de indruk van Overeem en zeker niet met de uitdaging richting de mogelijk terugkerende Brock Lesnar. Hierna hoopten veel mensen op alsnog een gevecht met Dos Santos aangezien het qua timing goed uitkomt en omdat beide zwaargewichten bekend staan om hun goede vaardigheden op hun voeten. Volgens Dana White lijkt dit dus voorlopig niet door te gaan omdat Overeem er niets voor voelt.

Een gevecht tussen Overeem en Dos Santos is al twee keer eerder gepland geweest. De eerste keer werd het gevecht gepland voor UFC 146 voor de UFC zwaargewicht titel die toen in het bezit van Dos Santos was. Maar nadat Overeem gepakt werd met een te hoog testosterongehalte, werd de Nederlander negen maanden geschorst en werd hij vervangen door Frank Mir. In de aanloop naar dit gevecht waren beide vechters erg vriendelijk voor elkaar en gingen zij ontspannen met elkaar om in de media, maar later werd deze sfeer zeer gespannen doordat Dos Santos niet blij was met bepaalde uitspraken van Overeem. Ook de affaire ronde de verhoogde testosteronwaarde viel niet goed bij “Cigano”. De twee zwaargewichten tekenden voor een gevecht in de co-main event van UFC 160, maar deze ging ook niet door. Overeem liep een blessure op, waardoor hij zich moest afmelden voor het gevecht. De UFC overwoog om het gevecht op te schuiven, maar koos ervoor om Overeem van de card af te halen voor Mark Hunt.

2 COMMENTS