White: Nurmagomedov-Ferguson en McGregor-Poirier, winnaars treffen elkaar

0
2113
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

Het lijkt erop dat Dustin Poirier zich kan revancheren tegen Conor McGregor en Tony Ferguson zijn kans krijgt om de UFC-lichtgewichttitel te veroveren van Khabib Nurmagomedov. Dit vertelt UFC-president Dana White, die daaraan toevoegde dat de winnaars van de partijen elkaar uiteindelijk gaan treffen.

Er was sprake van een mogelijk gevecht tussen Donald Cerrone en McGregor, maar White drukte dit gelijk de kop in. Tijdens een media scrum met onder meer MMA Junkie na The Ultimate Fighter Finale 28 sprak White zich uit over de toekomst van de lichtgewichtdivisie.

“Het gevecht met Cowboy Cerrone is nog nooit besproken”, vertelt White. “Daar klopt niks van. Ik zei dat het gevecht dat momenteel het meest logisch klinkt is Poirier.”

“Dan krijgt Tony (Ferguson red.) een kans op de titel en de winnaars vechten dan tegen elkaar. Maar ik weet nog niet precies op welke datum Conor kan vechten. We moeten eerst afwachten wat de Nevada State Athletic Commission besluit.”

McGregor en Nurmagomedov moeten volgende week op 10 december hun gezicht laten zien voor de NSAC in Nevada naar aanleiding van de ongeregeldheden na hun partij op UFC 229.

Poirier heeft geen goede herinneringen aan The Notorious. De Amerikaan verloor op UFC 178 al in de eerste ronde via een technische knock-out van de Ier. Dit werd ook gelijk de laatste partij van The Diamond op vedergewicht, die vervolgens de overstap naar lichtgewicht maakte.

Reactie The Diamond
Poirier stond dit jaar eerder gepland om tegen Nate Diaz te knokken op UFC 230, maar hiervoor moest hij geblesseerd afhaken. Via Twitter liet The Diamond zich gelijk gelden door in te spelen op de befaamde ‘Red Panty Night’ uitspraak van McGregor naar Rafael Dos Anjos op de UFC Go Big persconferentie van 2015.