White: Gaethje en Alvarez coaches TUF 26, eerste aflevering al gefilmd

0
518
Foto: Steve Bauzen/WSOF

Justin Gaethje en Eddie Alvarez dienen als coaches tijdens het 26ste seizoen van The Ultimate Fighter. De lichtgewichten coachen vrouwen op vlieggewicht om het begin van de nieuwe divisie in december in te luiden. Dit bevestigt UFC-president Dana White aan Luke Thomas.

White vertelde Thomas ook dat de eerste aflevering al gefilmd is, amper een week na Gaethje’s UFC-debuut op de TUF 25 Finale van afgelopen vrijdag. Toen versloeg The Highlight Michael Johnson in het mogelijke gevecht van het jaar via TKO in ronde twee.

Tegenstander Alvarez vocht zijn laatste partij op UFC 211 tegen Dustin Poirier. Het gevecht liep met een sisser af toen The Underground King illegale knieën gebruikte tegen een gevloerde Poirier, waardoor het gevecht na ruim negen minuten eindigde in een No Contest. Dit was Alvarez’ eerste gevecht nadat hij zijn UFC-lichtgewichttitel verloor aan Conor McGregor op UFC 205 in New York.

In mei werden tryouts gedaan voor het nieuwe seizoen, waarbij verschillende UFC-veteranen kwamen opdagen zoals Lauren Murphy en Roxanne Modafferi. Waarschijnlijk zal dit seizoen vanaf eind augustus of begin september op televisie te zien zijn.