WFL maakt loting voor eigen achtmanstoernooi bekend

0
546

Een dag na het achtmanstoernooi van GLORY 62 hield WFL de loting voor een eigen toernooi met acht kickboksers. De organisatie van Melvin Manhoef houdt op 17 februari in Topsportcentrum Almere een toernooi voor lichtgewichten.

De kwartfinalisten plaatsten zich voor dit toernooi op het undercard van WFL: The Final 8 op 22 september. De loting ziet er als volgt uit:

Kwartfinale een
In de eerste partij staat Mo Hendouf tegen Siyar Fakhari. Hendouf bereikte de laatste acht door Andrei Ostrovanu via jurybesluit te kloppen. Fakhari kwalificeerde zich met een overwinning via de jury op Mitchell Lammers.

Kwartfinale twee
De winnaar van kwartfinale een komt in de halve finale uit tegen de winnaar van kwartfinale twee. Deze gaat tussen Younes Smaili, WFL-kampioen op -67 kilogram, en Zahid Zairov. Smaili ging door naar de laatste acht ten koste van Yordy Laret, Zairov klopte Anis Karkach. Beide partijen gingen naar de jury.

Kwartfinale drie
In de derde kwartfinale staat Anass Aaras tegen Romano Duin. Aaras vocht niet in september, maar is de vervanger van Jos van Belzen. Opvallend is dat Van Belzen zich in eerste instantie kwalificeerde door Duin op 22 september te kloppen, maar zich daarna terugtrok.

Duin won op 21 oktober in Hoofddorp van Bowie Zonneveld via jurybesluit, waardoor hij zich alsnog bij de laatste acht voegt. De vechter uit Almere vervangt Walid Hamid, die op 23 februari in Eindhoven vecht op een Enfusion-evenement tegen Khalid Elmoukadam.

Kwartfinale vier
De laatste halve finalist komt uit het gevecht met Cedric Manhoef en Anouar Lahmaj. Manhoef is de enige vechter die zich met een knock-out kwalificeerde. Baas versloeg Lofogo Sarour door King Shaka driemaal acht tellen te geven in de derde ronde. Lahmaj won zijn kwalificatiewedstrijd van Marcelino Kemna via de jury.

Andere gevechten
Het evenement bestaat niet alleen uit dit toernooi. Ook staat een viermanstoernooi voor vechters op lichtzwaargewicht gepland. Brian Douwes vecht in zijn halve finale tegen Raymon Bonte. De winnaar van deze partij vecht mogelijk tegen Fred Sikking. The Piranha staat in de andere halve finale, maar heeft nog geen tegenstander.

Santino Verbeek verdedigt zijn -86 kilogram titel tegen Dennis Ipema en weltergewichtkampioen Jay Overmeer zet zijn gordel op het spel in een rematch met Darryl Sichtman.

Boy Boy Martin komt op dit evenement uit tegen Clyde Brunswijk.