WFL maakt deel van gevechten voor derde MMA-evenement bekend

0
592
Foto: WFL

Het derde MMA-evenement van WFL wordt afgesloten met het eerste titelgevecht van de organisatie ooit. Op 12 mei vechten Pieter Buist en Soli Abdeselam voor de eerste WFL-lichtgewichttitel, aldus WFL. Overige gevechten van het evenement in Topsportcentrum Almere zijn ook aangekondigd.

Buist en Abdeselam wonnen 24 maart op WFL MMA 2 hun gevechten om zich te kwalificeren voor het titelgevecht. Eerst maakte Abdeselam kort werk van Samir Noory, waarna Buist routinier Brian Lo A Njoe in de tweede ronde versloeg via TKO.

Direct na de overwinning van Buist werd het titelgevecht aangekondigd voor 13 mei.

Nieuw toernooi
Op WFL MMA 3 begint ook een nieuw toernooi, ditmaal voor vedergewichten. Duane van Helvoirt, die op WFL MMA 2 eenvoudig won van Anthony Engelen, staat in de eerste halve finale tegen JeanMarc Howell, waarna de winnaar het op een later datum opneemt tegen de winnaar van de tweede halve finale tussen Hasib Fatah en Ayton de Paepe.

Overige gevechten
Vijf losse gevechten zijn ook aangekondigd met veel namen die vorige maand ook vochten, zoals Agy Sardari-Paulo Boer. Sardari won op WFL MMA 2 van Saul van de Poll, terwijl Boer zijn laatste gevecht vocht in de hoofdpartij van het allereerste MMA-evenement van WFL op 27 mei 2017. Toen verloor The Dutch Brazilian van Brian Hooi.

Soufyan Aarab neemt het op tegen Damian Olszewski. Aarab, trainend bij Kops Gym, won zijn laatste gevecht door Stas Romanov in de eerste ronde te kloppen via TKO. Zijn Poolse tegenstander is nog ongeslagen na twee profgevechten.

Aarabs trainingspartner Joey Berkenbosch zal ook weer van de partij zijn. Berkenbosch neemt het op tegen Miroslaw Medrzechowski.

Victor Kuku mag zich tegen Mehrdad Kavand proberen te herstellen van zijn laatste nederlaag. Tigri verloor op WFL MMA 2 van Oktay Karatas via jurybesluit.

Tot slot, staat Jordy Spitters tegen Max Manoehoetoe. Het evenement is daarmee nog niet compleet: Jimmy van Bemmelen, Jasper Wiersma, Leon Jansen, Dominique Schemmekes, Gino van Steenis en Senol Yazici krijgen ook nog gevechten.

WFL MMA 3 maakt deel uit van Spike Nederland’s Fight Weekend tussen 12 en 13 mei. Een dag na dit evenement staat WFL – The Final 8 gepland, een kickboksgala met onder meer een achtmanstoernooi voor zwaargewichten.