WFL kondigt ‘Fight Weekends’ aan met twee MMA-evenementen

0
786
Foto: WFL

WFL organiseert twee MMA-evenementen in het eerste halfjaar van 2018. De organisatie van Melvin Manhoef combineert deze evenementen in weekenden met kickboksgala’s onder een nieuw initiatief: Fight Weekends.

Alle evenementen vinden in TopSportCentrum Almere plaats en zijn op Spike TV te zien.

Op zondag 25 maart vindt WFL: MMA 2 plaats. Hoewel er nog geen gevechten aangekondigd zijn, staan Leon Jansen, Pieter Buist, Artur Szczepaniak en Hasib Fayzi op de poster, waardoor er dus vanuit kan gegaan dat zij op het evenement vechten.

Anderhalve maand later op zaterdag 12 mei staat WFL: MMA 3 gepland. Over dit evenement is nog niets bekend.

Op 27 mei 2017 waagde WFL zich voor het eerst aan MMA. Toen vocht Andy Souwer tegen Massaro Glunder en stond Paulo Boer in de hoofdpartij tegen Brian Hooi.

Combo’s met kickboksgala’s
Een dag voor WFL: MMA 2 staat WFL: Final 8 Wildcard Tournament gepland. Op dit kickboksgala vechten Fred Sikking, Bogdan Stoica, Ibrahim El Bouni en Roel Mannaart om de wildcard-plaats die toegang geeft tot de laatste acht van het zestienmanstoernooi dat WFL in oktober begon op WFL: The Final 16.

Sikking maakte op 29 oktober nog deel uit van de zestien zwaargewichten die vochten voor een kwartfinaleplaats. Hij verloor via jurybesluit van Boy Boy Martin. Sikking dacht gewonnen te hebben via verdeeld jurybesluit, maar twee dagen later werd bekendgemaakt dat FOG-officials een fout hadden gemaakt en dat Martin de winnaar moest zijn.

El Bouni en Mannaart kwamen voor het laatst in actie op 23 november. Toen namen beide mannen deel aan de K-1 World Grand Prix die werd gewonnen door Antonio Plazibat. De Kroaat won in de finale van El Bouni via jurybesluit. Om bij de laatste twee te komen zette Mister Cool Mannaart opzij in de halve finale via knock-out in de eerste ronde.

Stoica doet mee om zijn broer, Andrei Stoica, te vergezellen bij de laatste acht. Mister KO won op 29 oktober van Sahak Parparyan via jurybesluit om zich te plaatsen voor de kwartfinales.

De wildcard is mogelijk gemaakt doordat Melvin Manhoef vs. Remy Bonjasky, die vochten in de hoofdpartij van WFL: The Final 16 officieel deel uitmaakte van het zestienmanstoernooi. Beide vechters maakten bekend dat ze niet zouden deelnemen aan het toernooi.

De kwartfinales vinden plaats op 13 mei met WFL: Final 8 & Final 16. Naast Stoica en Martin hebben Murat Aygun, Tarik Khabez, Sam Tevette, Boy Boy Martin, Fabio Kwasi en Levi Rigters zich al geplaatst voor de laatste acht.