WFL kondigt eerste gevechten voor MMA-evenement aan

0
865
Foto: WFL

World Fighting League organiseert op 27 mei voor het eerst een MMA-evenement. De organisatie van Melvin Manhoef zal in Topsportcentrum Almere een gala met kooi organiseren vol Nederlandse vechters. Tot nu toe zijn vijf gevechten door de organisatie aangekondigd.

De meest in het oog springende naam is die van Paulo Boer. De in Brazilië geboren Nederlander, die ooit meedeed aan de try-out voor het 22ste seizoen voor The Ultimate Fighter, neemt het op tegen de 22-jarige Brian Hooi op lichtgewicht. Beide vechters vecht om weer op het winnende pad te komen: Hooi verloor op 22 april via jurybesluit van Erick Carlos Silva, terwijl Boer zijn laatste drie gevechten verloor.

Pieter Buist, een vaste naam in het Nederlandse MMA-circuit, zal ook in Almere vechten. The Archangel neemt het op tegen Samir Noory. Ook dit zijn twee vechters die hun laatste partij verloren.

Joey Kuiten vecht op weltergewicht tegen Michel Landvreugd. Afgelopen september kwam er een einde aan de ongeslagen status van Kuiten na zes overwinningen op rij. Landvreugd, die zijn laatste gevecht won, zal proberen om Kuiten zijn tweede verliespartij te geven.

Brian Lo-A-Njoe en Harun Kina vechten ook tegen elkaar op weltergewicht. Lo-A-Njoe, die in 2007 tegen Shinya Aoki vocht op PRIDE 34, gaat voor zijn derde winst op rij, terwijl Kina (volgens Sherdog) een verliesreeks van tien hoopt te doorbreken.

Tonny van Dijk en Omar Farouq zijn een stuk onervarener. Beide vechters zullen hun profdebuut maken op weltergewicht.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.