WFL Final 8: Murat Aygun schrijft ton op z’n naam, Jorina Baars oppermachtig

0
444
Foto: WFL

Murat Aygun is de winnaar van WFL-zwaargewichttoernooi. The Butcher schreef een ton en een contract bij Bellator Kickboxing op z’n naam. Aygun versloeg Nordine Mahiedinne in de finale via de jury.

Aygun plaatste zich voor de finale door Fabio Kwasi en Sam Tevette te kloppen via de jury. Mahiedinne versloeg Fred Sikking en Andrei Stoica op weg naar de finale.

Aygun won klopte Kwasi in een gevecht dat vooral in het teken stond van onmin tussen de twee. Kwasi kreeg een punt aftrek omdat hij meerdere malen na een stopsignaal van de scheidsrechter doorvocht (tot grote onvrede van Kwasi’s trainer Mike Passenier achteraf). Ook in de clinch waren ze niet blij met elkaars acties (zo gaf Kwasi zijn tegenstander nog een kus op de wangen).

Hierna won Aygun in de halve finale van Tevette, mede doordat hij hem in de tweede ronde naar het canvas sloeg. Daarna kwam hij bij Mahiedinne uit, die hij ook klopte via de jury. Dit zorgde voor een uitzinnige reacties van aanwezige Aygun-fans, die de ring bestormden toen de Enschedeër als winnaar werd uitgeroepen.

Over veel van de jurybesluiten was verbazing bij de vechters zelf, zoals bij Kwasi in zijn verloren kwartfinale tegen Aygun.

Baars oppermachtig
Jorina Baars liet in haar gevecht geen enkele ruimte voor twijfel. Jojo maakte in een ronde gehakt van Amel Dehby.

Baars won na twee minuten met een kiezelharde knie op het gelaat Huch Huch, die het gevecht met amper een week voorbereiding aannam. Naderhand liet Baars weten dat ze last had van een gebroken teen en daagde ze nogmaals Anissa Haddaoui, de oorspronkelijke tegenstandster van Baars, uit.