Voormalig WWE-worstelaar Jake Hager maakt MMA-debuut naast Gegard Mousasi

0
242
Foto: Shamsuddin Muhammad CC BY 2.0

Jake Hager heeft de datum en plaats van zijn eerste MMA-gevecht bekendgemaakt. De Amerikaan, die beter bekend staat als voormalig WWE-kampioen ‘Jack Swagger’, vecht 26 januari op Bellator 214. Hager neemt het op tegen J.W. Kiser, maakte hij bekend bij Ariel Helwani’s MMA Show.

De 36-jarige Hager kondigde ruim een jaar geleden aan dat hij getekend had bij Bellator voor zijn debuut. Deze heeft nu een datum.

Ervaring in de kooi heeft hij dus nog niet, maar Hager worstelde wel op hoog niveau op de universiteit van Oklahoma. Zo werd hij in 2006 zevende op de nationale kampioenschappen, toen onder meer voormalig UFC-kampioen Cain Velasquez en voormalig Bellator-kampioen Cole Konrad zijn concurrenten waren.

“Ik denk dat mijn carrière langer zal zijn dan mensen denken, in mixed martial arts”, zei hij maandag. “Ik heb niets te bewijzen. Ik doe dit voor mezelf en mijn familie. Ik weet waar ik thuishoor en jullie zullen dat zien wanneer ik de kooi in stap.”

Nadat hij zijn diploma haalde, tekende Hager bij WWE, waar hij elf jaar showworstelde tot maart 2017. Sindsdien is hij nog steeds te zien op kleinere shows.

In de 41-jarige Kiser treft hij een opponent met een gevecht op zijn cv. Deze verloor hij afgelopen mei van Antonio Martinez via TKO in 24 seconden (aldus Sherdog).