Voormalig number 1 contender Yushin Okami, anderen ontslagen door UFC

2
654
Foto: UFC

Yushin Okami

De UFC heeft voormalig number 1 contender Yushin Okami ontslagen. De middleweight verloor zijn vorige gevecht tegen Ronaldo “Jacare” Souza in de co-main event van UFC Fight Night 28. Dit meldt MMAjunkie.com die het nieuws hebben vernomen van UFC officials.

“Thunder” vocht zeven jaar in de organisatie en vestigde een record van 13 overwinningen 5 verliespartijen bij elkaar. In 2011 vocht hij tegen Anderson Silva in de main event van UFC 134 voor de UFC Middleweight Championship na drie gevechten op een rij gewonnen te hebben. In de aanloop naar dat event noemde Dana White Okami nog ‘de beste vechter uit Japan ooit’. Ongetwijfeld zal meetellen dat de Japanner bekend staat om zijn stroeve vechtstijl die zwaar leunt op worstelen en gevechten winnen via de jury. Acht van de dertien overwinningen van “Thunder” kwamen via beslissing, zoals de gevechten tegen Hector Lombard, Nate Marquardt, Mark Munoz en Alan Belcher (2 keer). Ondanks zijn laatste verliespartij tegen Souza, stond Okami nog op de zesde plek in de UFC Rankings. Zijn drie gevechten daarvoor won hij tegen Buddy Roberts, Belcher en Lombard won hij.

Eerder deze week werd Ryan Couture, de zoon van, na twee verliespartijen op een rij ontslagen. Zonder een winstpartij in de UFC is Couture ontslagen na verliespartijen tegen Ross Pearson en Al Iaquinta, aldus MMAjunkie.com via manager Sam Spira. Ook de profielen van Papy Abedi, Benny Alloway en James zijn verdwenen van UFC.com waardoor het erop lijkt dat die vechters ook uit de UFC zijn. Volgens Kevin Iole van Yahoo! is TUF 16-finalist Mike Ricci ook ontslagen.

2 COMMENTS