Volledig programma GLORY 41 in Den Bosch aangekondigd

0
5679
Foto: GLORY Sports International

Het volledige wedstrijdprogramma voor GLORY 41 in Den Bosch is aangekondigd door GLORY. Hesdy Gerges zal het 20 mei in de Brabanthallen opnemen tegen Chi Lewis-Parry als deel van het hoofdprogramma.

Gerges en Lewis-Parry zouden in maart tegen elkaar vechten op GLORY 39, maar de partij ging op het allerlaatste moment niet door. Hoewel GLORY berichtte dat Chopper zich niet goed voelde, zei het kamp van Gerges dat Lewis-Parry problemen had met zijn handschoenen en op het laatste moment afzegde.

Dit leidde later tot een confrontatie in de zaal. Toen Gerges het aanwezige publiek in de ring mocht bedanken, had hij ook harde woorden voor zijn tegenstander. Dit zette kwaad bloed bij Lewis-Parry, die niet veel later de confrontatie met Gerges opzocht in de zaal. De kemphanen werden uit elkaar gehaald nadat ze neus tegen neus stonden.

GLORY heeft ook de vier deelnemers aan het zwaargewichttoernooi aangekondigd: D’Angelo Marshall vecht in de eerste halve finale tegen Xavier Vigney, waarna de winnaar het opneemt tegen de winnaar van het gevecht tussen Giannis Stoforidis en Anderson Braddock Silva. Dit zal de afsluitende partij van GLORY 41 worden. De winnaar krijgt een titelgevecht.

Het hoofdprogramma wordt gecompleteerd met een gevecht tussen Wilson Sanches Mendes en de Chinees Chenglong Zhang.

Aantrekkelijke SuperFight Series
Voordat het hoofdprogramma begint, vinden de SuperFight Series van GLORY 41 plaats. Dit programma is een stuk interessanter met grotere namen. Zo vecht GLORY-zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven vijf ronden tegen Ismael Lazaar, voormalig zwaargewichtkampioen van Enfusion, zonder zijn titel op het spel te zetten.

Even daarvoor bepalen Bosschenaar Robin van Roosmalen en Petchpanomrung Kiatmookao wie de nieuwe GLORY-vedergewichtkampioen wordt. Van Roosmalen verloor deze titel in januari toen hij te zwaar inwoog op de weging van GLORY 37. Een dag daarna versloeg hij de Canadees Matt Embree.

Murthel Groenhart neemt het voor de tweede keer op tegen Harut Grigorian, terwijl Michael Duut en Mourad Bouzidi voor het eerst tegen elkaar zullen vechten. De tegenstander van Tyjani Beztati is nog niet bekendgemaakt.

De GLORY 41 SuperFight Series, live te zien op UFC Fight Pass, begint met GLORY-debutant Zakaria Zouggary tegen Anvar Boynazarov uit Oezbekistan. Kaarten zijn nog verkrijgbaar (via).

Holzken krijgt rematch in Parijs
Oorspronkelijk werd verwacht dat Nieky Holzken ook zou vechten op het gala in Den Bosch. De oud-kampioen en de Fransman Antoine Pinto daagden elkaar fel uit via social media, waardoor een gevecht in de maak leek te zijn. Toch zal Holzken niet in de ring stappen in mei.

The Natural staat namelijk op 10 juni tegen GLORY-weltergewichtkampioen Cédric Doumbé, de Fransman die hem in december versloeg op GLORY: COLLISION. Het titelgevecht tussen Holzken en Doumbé dient als het main event van GLORY 42 in Parijs.