Vitor Belfort gaat weer vechten na kort pensioen

0
362
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vitor Belfort liet afgelopen mei op UFC 224 zijn handschoenen nog achter in de kooi, maar zeven maanden later heeft hij besloten om deze weer aan te trekken.

The Phenom liet maandag op Ariel Helwani’s MMA Show weten dat hij weer wil vechten, maar nog nergens een contract getekend heeft.

Belfort (41) verloor zijn laatste gevecht van Lyoto Machida via knock-out in de tweede ronde. Hiermee voltooide hij zijn laatste UFC-contract en kondigde de voormalig UFC-kampioen na 22 jaar en 41 MMA-gevechten zijn pensioen aan. Belfort verloor drie van zijn laatste vijf gevechten via knock-out.

“Ik ben contractvrij. We zijn in gesprek (met organisaties, red.). In 2019 kom ik terug”, vertelt Belfort over zijn status.

The Phenom zegt dat hij zijn zinnen niet per se op een terugkeer in de UFC gezet. De Braziliaan wil eerst de markt verkennen voordat hij een nieuwe overeenkomst aangaat.

“We kijken naar een plek waar we een vechter en atleet kunnen zijn waar we van waarde zijn”, aldus Belfort. “Ik ben dankbaar voor wat de UFC voor mij gedaan heeft en ik zag hoe de UFC gerund werd door hele slimme zakenmannen. Ze gaven me de mogelijkheid om mijn eigen platform te creëren.”