‘Belfort daagt Sonnen uit, Dana White prefereert Belfort-Evans’

0
379

Vitor Belfort 7

Vitor Belfort heeft Chael Sonnen, opnieuw, uitgedaagd voor een gevecht, aldus Ariel Helwani op UFC Tonight van afgelopen dinsdag. De Braziliaan wil graag een gevecht op catchweight tegen de voormalig number 1 contender voor de UFC middleweight en light heavyweight championship. Dana White ziet Belfort liever tegen Rashad Evans vechten op light heavyweight.

Vitor Belfort zal dus niet wachten op de winnaar van Chris Weidman en Anderson Silva op UFC 168, hoewel hij wel de aangewezen persoon lijkt als Silva uitvalt voor de rematch op 28 december in Las Vegas. Helwani meldde dat Belfort graag wilt vechten op catchweight, en dat het liefst tegen “The American Gangster” Chael Sonnen wilt doen, zo lang het maar niet op middleweight is. Globo maakte eerder bekend dat Belfort geen zin meer heeft in zware afval procedures voor gevechten, tenzij het voor een titel is. Op catchweight vindt hij het echter geen probleem om tegen iemand te vechten, zij het tegen middleweights, light heavyweights of zelfs heavyweights.

Een gevecht met Tim Kennedy op middleweight lijkt dus ook niet op de agenda van de Braziliaan te staan. Dana White maakte hiervan eerder melding tijdens een interview met MMAfighting.com. Op Twitter bedankt Tim Kennedy Dana White en Lorenzo Fertitta voor de mogelijkheid.

Chael Sonnen kon als presentator van de show gelijk een reactie geven op de uitdaging van “The Phenom”. Sonnen accepteert het gevecht, onder bepaalde voorwaarden. De Amerikaan accepteert het gevecht voor UFC 168, als een overwinning hem de number 1 contender maakt voor UFC middlweight championship. Sonnen maakte eerder bekend na het gevecht met Mauricio “Shogun” Rua op UFC Fight Nght 26 weer naar middleweight te gaan.

Toen Dana White hoorde van het nieuws dat Belfort niet meer op middleweight wilt vechten, tenzij het voor de titel is, maakte hij een andere suggestie. In een media scrum tijdens de UFC World Tour in Los Angeles maakte hij gelijk bekend graag een gevecht tussen de Braziliaan en Rashad Evans te zien zitten op light heavyweight. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag aangezien de twee oud-kampioenen teamgenoten zijn bij The Blackzilians.

Vanaf 8:30: