Vitor Belfort versus Cung Le

6
398
Anderson Silva Vitor Belfort

Anderson Silva Vitor Belfort

Een opvallende match is aan UFC 139 toegevoegd in San José. Middengewicht Vitor Belfort gaat het opnemen tegen “The Human Highlight Reel” Cung Le. Belfort heeft dit bekend gemaakt op zijn eigen website:

After Belfort’s last explosive win in UFC 133 against Yoshihiro Akiyama, UFC is quickly putting him back in the ring and this time against martial arts master Cung Le for UFC 139 on November 19th in San Jose, California.

Hiermee gaat de tocht richting een titel voor Belfort door. De volgende stop is dus San José, de achtertuin van zijn tegenstander. De Vietnamese Amerikaan heeft een record van 7-1 in MMA, en is ongeslagen als kickbokser met alleen 17 overwinningen op zijn naam. Al zijn MMA gevechten kwamen in San José onder Strikeforce. Zijn grootste overwinning boekte hij op Frank Shamrock, waarmee hij de tweede Strikeforce middengewicht kampioen werd. Later nam hij afstand van de riem om acteur te worden. Eerder maakte Le al bekend dat als hij nog een keer zou vechten, dat dit in de UFC zou zijn.

Belfort komt terug van zijn snelle overwinning op Yoshihiro Akiyama, wat hem de Knock-out of the Night bonus leverde. Hiermee rebounde hij van zijn titelgevecht tegen Anderson Silva. Nu op zijn weg terug de derde man die overstap maakte van Strikeforce richting de UFC nadat Zuffa Strikeforce overnam(de anderen waren Nick Diaz en Overeem). Belfort maakte ook op zijn website bekend dat hij zoals gewoonlijk bij Xtreme Couture onder Ray Sefo en Gil Martinez traint.

Je krijgt uiteraard niet voor niets de bijnaam “The Human Highlight Reel”. Zie hier hoe Cung Le zijn bijnaam heeft verdiend:

6 COMMENTS