Zeven nieuwe gevechten op UFC on FOX 11

0
741

Khabib Nurmagomedov

UFC on FOX 11 krijgt steeds meer vorm. De UFC heeft aan het event, dat op 19 april in Orlando zal plaatsvinden, zeven gevechten toegevoegd. Eerder werd al door MMAjunkie.com bekend gemaakt dat Travis Browne en Fabricio Werdum tegen elkaar zullen strijden voor een titelgevecht in de main event.

Vuurwerk lijkt gegarandeerd met Donald Cerrone vs. Edson Barboza
Een gevecht die alle potentie van een ‘Fight of the Night’-kandidaat heeft, is geboekt met Donald Cerrone tegen Edson Barboza. Dit heeft UFC-president Dana White via Twitter bekend gemaakt. Donald Cerrone, die erg actief wil zijn in 2014 met zes gevechten tijdens de persconferentie na UFC on FOX 10, heeft in zijn twaalf partijen in de UFC zeven keer bonussen ontvangen. Drie keer won hij voor het beste gevecht, drie keer voor de beste knock-out en twee keer voor de beste submission. In 2011 vocht “Cowboy” vijf keer in een jaar waarvan hij er een verloor. Tegen Nate Diaz verloor hij via unanieme beslissing op UFC 141 (waarvoor hij de bonus kreeg voor beste gevecht van de avond) in een gevecht met een titelgevecht als inzet.

Edson Barboza mag ook niet klagen als het gaat om bonussen. Vier bonussen kreeg hij voor het beste gevecht van een UFC-event en een keer kreeg hij die van beste knock-out voor zijn bekende wheel kick tegen Terry Etim op UFC 142. De Braziliaan won zijn laatste drie gevechten op een rij na zijn enige verliespartij in zijn loopbaan tegen Jamie Varner op UFC 146. Sinds die verliespartij is hij gaan trainen in New Jersey met Frankie Edgar. Barboza is de enige vechter in de UFC-geschiedenis die twee gevechten via beentrappen heeft gewonnen.

Nurmagomedov krijgt eindelijk een tegenstander
Khabib Nurmagomedov heeft eindelijk een tegenstander, maar het is niet Nate Diaz of Gilbert Melendez. De Rus zal het Orlando gaan opnemen tegen Rafael dos Anjos, aldus UFC officials. Oorspronkelijk stond de Braziliaan gepland tegen een landgenoot van Nurmagomedov in Rustam Khabilov op UFC 170, maar door een onbekende blessure kan “Tiger” niet vechten. Dos Anjos zal dit waarschijnlijk niet erg vinden omdat hij sowieso al dacht dat hij tegen Nurmagomedov zou gaan vechten. Dit was, volgens Globo, mede de fout van Ed Soares die tegen Dos Anjos gezegd zou hebben dat zijn opkomende gevecht met ‘De Rus’ zal zijn. Een gevecht tussen Nurmagomedov en Dos Anjos is eigenlijk ook logischer aangezien de Braziliaan op de zesde plek staat in de UFC Lightweight Rankings en Nurmagomedov op zeven, terwijl Khabilov op plek veertien staat.

Het oorspronkelijk plan van Nurmagomedov was om het tegen Nate Diaz of Gilbert Melendez op te nemen, hoewel hij zich ook aan bood aan Donald Cerrone via zijn geheime wapen: Twitter.

Er was dan ook een kleine frustratie bij Nurmagomedov toen dit gevecht niet door ging, maar desondanks is hij blij met Dos Anjos.

Naast deze twee gevechten zullen ook Pat Healy en Jorge Masvidal het tegen elkaar opnemen, aldus UFC officials. De lichtgewichten zijn beide uit de top vijftien van de UFC Lightweight Rankings beland door verliespartijen. Met een winstpartij lijken beide mannen weer kans te hebben om in deze lijst te komen.

Dana White was actief op Twitter en maakte ook andere gevechten voor het event bekend. Zo maakte hij Brad Tavares vs. Yoel Romero, Jordan Mein vs. Santiago Ponzinibbio, Josh Samman vs. Caio Magalhães en Thiago Alves vs. Seth Baczynski bekend.

De volledige card voor UFC on FOX 11 ziet er hierdoor als volgt uit:

Fabricio Werdum vs. Travis Browne
Miesha Tate vs. Liz Carmouche

Donald Cerrone vs. Edson Barboza
Brad Tavares vs. Yoel Romero

Jorge Masvidal vs. Pat Healy
Rafael dos Anjos vs. Khabib Nurmagomedov

Josh Samman vs. Caio Magalhães
Thiago Alves vs. Seth Baczynski

Jordan Mein vs. Santiago Ponzinibbio