Video: transgender vrouw verslaat man in Brazilië

1
711
Foto: george shahda CC BY 2.0

Een transgender vrouw vocht zaterdag tegen een man en won. Anne Veriato vocht haar eerste MMA-partij in Brazilië op Mr. Cage 34 en versloeg Railson Paixao via de jury.

Veriato, bruinebander in BJJ, had duidelijk een overwicht op de grond en kon zo de jury overtuigen met verschillende submissie-pogingen, ondanks dat ze staand moeite had.

Voor Veriato was het niet de eerste keer dat ze een man versloeg. Op de jiujitsu-mat heeft ze het al meerdere malen geflikt, vertelde ze aan MMA Fighting in aanloop naar dit gevecht.

“Toen ik op de mat stond voor wedstrijden dacht iedereen dat ik in de verkeerde categorie zat en vroegen ze om documenten enzo”, vertelt Veriato. “Mijn tegenstanders en hun teams zeiden: ‘je vecht tegen haar? Oké, dit wordt makkelijk.’ Altijd nadat ik won kwamen ze naar me toe om hun excuses aan te bieden. Ik bleef wedstrijden doen en toernooien winnen en mensen begonnen me te respecteren.”

‘Niet eerlijk’
In tegenstelling tot Fallon Fox, die als transgender vrouw vocht tegen vrouwen, wil Veriato graag tegen mannen blijven vechten: “Het is alleen eerlijk om tegen mannen te vechten. Het is nooit in me opgekomen om tegen een vrouw te vechten omdat ik denk dat ik te goed ben.”

“Als ik in mijn hele loopbaan mannen versla, doe ik dat ondanks mijn hormoonproces. Ik weet alleen dat ik goed ben nadat ik mannen versla. Dat maakt me blij en hongeriger om te trainen. Ik vind het niet eerlijk om tegen vrouwen te vechten.”

1 COMMENT