Video: Paul Craig wint in de allerlaatste seconde op UFC Fight Night 127

0
522
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Paul Craig was waarschijnlijk een seconde van een verliespartij af, maar sleepte toch nog de winst uit het vuur op UFC Fight Night 127. De Schot won via submissie door triangle Choke in de slotseconde van zijn gevecht tegen Magomed Ankalaev.

Het zag er somber uit voor Craig na ruim veertien minuten. Ankalaev had hem meerdere malen pijn gedaan en had ongetwijfeld de eerste twee ronden gewonnen, dus hoefde het gevecht in de laatste minuut alleen nog uit te zingen. Craig daarentegen moest iets drastisch proberen.

En dat deed hij, oh, dat deed hij. Na het signaal dat de laatste tien seconden ingegaan waren lag Bearjew op z’n rug, niet de eerste keer in het gevecht, en probeerde hij een triangle choke. Met succes: Ankalaev zat in de problemen, maar hoefde nog steeds maar seconden te overleven.

Toch klopte de Dagestaan af in de allerlaatste seconde van het gevecht. Craig won en het publiek in de O2 Arena ging uit z’n dak voor de Schot, die duidelijk ook alles moest laten bezinken.

Craig kon de opsteker goed gebruiken. Hij verloor z’n laatste twee gevechten via knock-out in de eerste ronde en het gevecht tegen Ankalaev, die torenhoog favoriet was, was het laatste gevecht op z’n huidige contract.