Video: Nieky Holzken schittert in ONE Championship-debuut

0
2581

Nieky Holzken heeft een uitstekend debuut gemaakt in ONE Championship. De Helmonder klopte Cosmo Alexandre op ONE: Warrior’s Dream in Jakarta via knock-out in de tweede ronde. In de slotseconde maakte Holzken het af met een snoeiharde opstoot.

Holzken, die de arena betrad met zijn eigen hardstyle-nummer, zette vroeg de toon in de kooi (met bokshandschoenen, in tegenstelling tot een eerder bericht). In de eerste ronde vloerde hij de Braziliaan met een linkertrap tegen het hoofd, maar deze werd, wonderbaarlijk genoeg, niet geteld als acht tellen.

Even later scoorde The Natural wel zijn eerste acht tellen van het gevecht met een stootbarrage tegen de kooi. Hiermee sloot hij de eerste ronde goed af.

Opstoot
Alexandre had een betere tweede ronde waarin hij scoorde met trappen, maar Holzken bleef de dominante kickbokser. Met stoten en trappen deelde de Helmonder flink uit, om het in de laatste seconde van de tweede ronde af te maken.

Nadat hij Good Boy op rolschaatsen zette met een rechterstoot, sloeg Holzken zijn opponent meedogenloos buiten westen met een opstoot.

Holzken (35) kickbokste zijn eerste partij in elf maanden. De Helmonder doorbrak een verliesreeks van drie gevechten. Naderhand maakte hij directe het universele handgebaar voor een titelgevecht met zijn handschoenen om zijn middel.

Nederlanders schitteren
Het evenement in Jakarta kende nog meer Nederlands succes. Brown Pinas won eerder op het evenement met een spectaculaire elleboog en Anthony Engelen boekte zijn tweede zege in acht dagen door te winnen via submissie door rear-naked choke in de tweede ronde.