Video: Kamp Nurmagomedov en kamp McGregor in gevecht na einde UFC 229

0
14065

UFC 229 ging de boeken in als het grootste UFC-evenement ooit met het titelgevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor als het grootste UFC-gevecht ooit, maar achteraf zal waarschijnlijk meer nagepraat worden over de taferelen buiten de kooi dan er binnen.

Nurmagomedov won de partij door McGregor in de vierde ronde te laten kloppen met een nekklem, waardoor hij vasthield aan zijn UFC-lichtgewichttitel. Het was zijn eerste titelverdediging nadat hij de titel in april op UFC 223 won.

Direct na de partij was de Rus echter nog niet klaar met vechten. The Eagle sprong daarna de kooi uit om de confrontatie met Dillon Danis aan te gaan, die in de hoek van McGregor zat voor het gevecht. Dit zorgde voor een massale vechtpartij, zoals in onderstaande video’s te zien is.

Nadat de chaos buiten de kooi (enigszins) in bedwang was, ging het in de kooi verder toen een van Nurmagomedovs hoekmannen voor McGregor kwam staan en de Ier uithaalde. Hierna werd The Notorious in zijn rug aangevallen, wat opnieuw olie op het vuur gooide en beveiliging dwong tot ingrijpen.

Toen de laatste klappen gegooid waren, ging McGregor onder begeleiding van zware beveiliging terug naar zijn kleedkamer. Nurmagomedov moest daarna ook terug, zonder dat hij zijn kampioenstitel overhandigd kreeg. Toen de Rus uit de arena was, las Bruce Buffer nog het officiële resultaat van het gevecht op.

Arrestaties
De rust was daarna nog niet helemaal wedergekeerd, want in de T-Mobile Arena braken rellen uit die de politie dwong tot arrestaties.

UFC-president Dana White zei op de persconferentie na UFC 229 dat drie mannen uit kamp Nurmagomedov zijn gearresteerd, maar ook weer vrijgelaten zijn omdat McGregor geen aangifte doet.