Video: Hoe te verdedigen tegen het handenschudden van Donald Trump

1
1172

Handen schudden. Het is iets waar de Amerikaanse president Donald Trump zich veel mee bezig houdt. Net zoals vele andere dingen, doet hij dit ook op zijn eigen manier.

Da wijze waarop Trump andere wereldleiders begroet is de afgelopen tijd flink onderwerp van gesprek. Zo was de Japanse premier Shinzo Abe een van de slachtoffers die Trump met veel kracht naar zich toe trok en klakkeloos op de handrug sloeg. De Canadese premier Justin Trudeau hield zich goed staande.

Dit zorgde voor inspiratie bij een instructeur van de Relson Gracie Jiu-Jitsu Academy: “Ik wil vandaag een techniek delen… Toen ik door mijn Facebook feed scrolde kwam het ineens binnen: ik moet mijzelf verdedigen tegen het handenschudden van Donald Trump. Iemand grijpt je hand en trekt je naar binnen – je kan het ongemak zien.”

Ganzennek
De zwartebander heeft daarvoor een oplossing: een techniek genaamd de ‘Goose neck’, oftewel de Ganzennek.

“Als hij mij heel hard pakt en naar zich toetrekt, moet ik met hem meegaan, mijn buitenste voet uitstappen en de elleboog omhullen. Terwijl ik dat doe, blokkeer ik zijn arm en buig ik de pols, terwijl mijn andere hand over zijn knokkels gaat. Boem: nu heb je de ganzennek.”

Ook heeft hij een advies voor andere wereldleiders die Trump moeten begroeten: “Ik stel voor om dit niet te doen bij de president.”

1 COMMENT