Video: Floyd Mayweather genadeloos langs Tenshin Nasukawa

0
1228

Wat aangekondigd werd als een demonstratiepartij, eindigde in een grote afstraffing. Floyd Mayweather had geen enkele genade in de bokspartij met Tenshin Nasukawa op RIZIN 14 op maandag.

Het gevecht van drie keer drie minuten werd zonder jury en staat ook niet op de officiele records van de vechters. Vooraf blufte Mayweather, die hiermee negen miljoen dollar bijschreef, dan ook dat hij negen minuten om de twintigjarige Japanner zou bewegen.

Uiteindelijk deed hij precies het tegenovergestelde tegen de veel kleinere Nasukawa. Mayweather startte nog met een grote grijs op zijn gezicht terwijl hij slappe linkerstoten gooide, tot hij een stoot van Nasukawa at en druk opvoerde.

Met een rechterstoot vloerde hij Nasukawa voor de eerste keer, niet lang daarna opnieuw met een linkerhoek en tot slot met een rechterstoot. Hierna gooide Nasukawa’s hoek de handdoek in de ring.

Mayweather maakte zijn eerste optreden sinds de bokspartij met Conor McGregor op 26 augustus 2017. Toen won Money via TKO in de tiende ronde en sloot hij zijn boksloopbaan af met 50 zeges en nul nederlagen.

Horiguchi klopt Bellator-kampioen
In het gevecht daarvoor boekte Kyoji Horiguchi een hele grote zege op Bellator-bantamgewichtkampioen Darrion Caldwell. Na twee moeilijk ronden won de Japanner via submissie met een guillotine choke in de derde ronde.

Horiguchi kreeg hierna de RIZIN-titel op bantamgewicht om zijn middel. De 28-jarige Japanner boekte zijn veertiende zege op rij. Mogelijk komt er in 2019 een rematch.

UFC-veteranen Damien Brown, Johnny Case en Ulka Sasaki boekten allemaal zeges, terwijl Justin Scoggins verloor van Yuki Motoya. Ook Gabi Garcia won: zij klopte landgenote Barbara Nepomuceno via submissie door Keylock, haar specialiteit, in een kleine drie minuten.