Video: Dana White’s hoogtepunt van UFC 208? ‘De vlucht naar huis’

0
900

Dana White was alles behalve enthousiast over UFC 208. De president van de UFC liet na het evenement in gesprek met Megan Olivi weten dat er voor hem weinig te genieten was: “Het hoogtepunt? De vlucht naar huis.”

Een van de dingen waar White zich aan gestort had was de arbitrage. Vooral over het besluit om Todd Anderson de leiding te geven over het main event tussen Germaine de Randamie en Holly Holm zorgde voor frustratie.

De Randamie sloeg Holm na het eindsignaal van de tweede en derde ronde, wat uiteindelijk zonder gevolgen bleef voor het eindresultaat. “De scheidsrechters uit New York mogen geen main event-gevechten doen. Ze hebben te weinig ervaring. Wij maken die beslissingen helaas niet. Dat doet de commissie en dit was een slecht besluit.

Als hij een punt had afgetrokken voor een van de stoten na de bel, zaten we met een remise. De enige manier waarop dit evenement slechter kon aflopen.

Mijn telefoon stond roodgloeiend door mensen die zich afvragen wat er met deze scheidsrechter was. Hij heeft geen ervaring in grote gevechten, dat is mis met hem. Niemand heeft dat in deze staat, dus had er een scheidsrechter met meer ervaring moeten staan.”

De Randamie-Cyborg
Desondanks is De Randamie de allereerste UFC-vedergewichtkampioene. Volgens White mag ze zich klaarmaken voor een gevecht met Cris Cyborg, die in New York aanwezig was om de partij met eigen ogen te zien.

“Cyborg is aan de beurt. Ze moet wat obstakels voorbij, maar het ziet er goed uit. Ik denk dat Holm teruggaat naar 135 pond.”

Poirier vs. Miller
Uiteraard was het niet alleen dood en verderf. Zo was er een gevecht waar White wel positief over kon zijn en waar Olivi hem ook aan herinnerde: “Poirier vs. Miller was geweldig. Ze gaven alles. Miller at harde stoten en bleef naar voren komen.

Hij sloopte dat been van Poirier uiteindelijk nog. Het gevecht moest bijna gestopt worden. Wat ik heb gehoord is dat Poiriers been misschien gebroken is. Als dat zo is, dan geef ik hem veel krediet voor volhouden tot het einde. Op het moment dat het gevecht voorbij was kon hij niet meer lopen.”

Jacaré
Een ander hoogtepuntje was Ronaldo Souza, die Tim Boetsch simpelweg vermorzelde in vier minuten met een Kimura. “Hij moest tegen een gevaarlijke vechter die dertiende stond. Souza behandelde hem ook als de nummer dertien”, aldus White. “Dat was precies wat hij moest doen. Hij was geweldig.”

White was ook van mening dat Derek Brunson als winnaar aangewezen moest worden van het co-main event tegen Anderson Silva. De UFC-baas dacht dat Brunson de eerste en derde ronden gewonnen had.