Video: Conor McGregor zet Bellator-evenement op stelten door kooi in te springen na winst trainingspartner

0
623
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Conor McGregor heeft weer eens van zich laten spreken. Zonder te vechten kreeg hij alle aandacht door de kooi in te springen na de winst van vriend en trainingspartner Charlie Ward op Bellator 187 in Dublin.

Ward versloeg John Redmond in de eerste ronde door hem een seconden voor het eindsignaal van de eerste ronde knock-out te slaan, tot grote vreugde van The Notorious himself. Net nadat de partij over was kluiterde hij de kooi in om Ward te omhelzen en feliciteren.

Dat mocht niet, aangezien hij niet geregistreerd stond als een van de officiele hoekmannen van Ward. Scheidsrechter Marc Goddard verzocht McGregor dus direct de kooi te verlaten, wat tegen het zere been van de Ier was.

De huidige UFC-lichtgewichtkampioen duwde en schold de Engelse scheiderechter de huid vol, en dat terwijl Goddard zich op dat moment bekommerde om net knock-out gegane Redmond. McGregor werd even uit de kooi begeleid, mede door trainingspartner Artem Lobov.

Daar bleef het vervolgens niet bij. McGregor deed daarna een ronde om de kooi voor het aanwezige publiek, om vervolgens weer de kooi in te klimmen. Dat ging gepaard met een rake klap tegen dienstdoende commissaris. Dit werd ook op beeld vastgelegd.

#McGregor returns to the cage to celebrate again…..and slap another commissioner! ? #Bellator #MMAMadness #BellatorDublin

Een bericht gedeeld door Bryan Lacey (@bryanlaceymma) op

Gdansk
McGregor en Goddard hebben een kleine voorgeschiedenis van het recente UFC-evenement in Gdansk. The Notorious was daar aanwezig om Lobov in actie te zien, maar coachte en juichte hem daar ook erg enthousiast bij.

Aangezien de Ier toen ook geen officiele hoekman was, beveelde Goddard, die ook arbiter was in Lobovs gevecht tegen Andre Fili, om zich koest te houden.

Gevolgen
De kans bestaat dat deze uitspatting niet zonder gevolgen blijft. Aangezien Bellator 187 in Ierland plaatsvond, werd het evenement overzien door de Mohegan Tribe Department of Athletic Regulations. Verwacht wordt dat directeur Mike Mazzulli binnen een tot twee dagen een statement uitbrengt hierover, aldus Brett Okamoto van ESPN.