Video: 51-jarige Renzo Gracie kan het nog

0
338
Foto: Twitter Video

Renzo Gracie stapte vrijdag voor het eerst sinds 2010 weer de kooi in. De 51-jarige BJJ-legende versloeg Japanse routinier Yuki Kondo via submissie door rear-naked choke in de tweede ronde op ONE FC: Reign of Kings.

Om het gevecht af te maken Gracie deed een takedown-poging, om vervolgens achter Kondo te stappen en het gevecht naar de grond te trekken. Eenmaal daar ging Gracie voor de verwurging die Kondo (43) deed afkloppen.

Gracie vocht zijn laatste partij op UFC 112 in Abu Dhabi. Toen werd hij geklopt door voormalig UFC-kampioen Matt Hughes via TKO in de derde ronde.

Sindsdien was Gracie te zien in grappling-wedstrijden met Mario Sperry en Kazushi The Gracie Hunter Sakuraba, maar nooit meer met MMA-handschoenen. Het was zijn veertiende overwinning in 22 wedstrijden.

Niet het einde
Degenen die denken dat de MMA-loopbaan van Gracie hiermee erop zit heeft het fout. Gracie vertelde voor dit gevecht aan FloGrappling dat het nog niet zijn afscheid is.

“Ik geloof dat ik nog meer ga vechten. Met dit gevecht ga ik mensen onder de indruk brengen en dan willen ze mij meer zien vechten, dus dat ga ik doen. Dit is niet mijn afscheidspartij”, aldus Gracie.