Verwarring over situatie Del Rosario

0
441

Shane del Rosario

Er is veel verwarring ontstaan over de huidige situatie van Shane del Rosario. Onder andere Dana White en andere vechters tweette condoleances aan de familie en vrienden van Del Rosario, maar andere bronnen dichtbij de situatie melden dat de UFC-zwaargewicht nog levend is. Wel heeft hij ‘een wonder’ nodig om te overleven.

Ariel Helwani sprak met Jason House, de manager van Del Rosario. De Amerikaan ligt momenteel in kritieke toestand in een ziekenhuis in Californië na een hartaanval. House meldt dat zijn client een ‘hele hele hele kleine kans heeft’ om te overleven en dat hij een wonder nodig heeft. Op woensdag meldde House dat de Eerste Hulp Del Rosario’s bloeddruk en hartritme stabiel gemaakt hebben. Doktoren besloten toen 72 uur te geven om het lichaam te laten reageren, wat betekent tot en met afgelopen vrijdagmorgen. De familie heeft daarna de beslissing of het lichaam van de Amerikaan los van ondersteuning zal gaan. Op donderdagavond heeft het lichaam nog geen veranderingen doorgemaakt.

Op donderdag tweette Ian-McCall dat Del Rosario nog niet overleden is en dat hij Thanksgiving met zijn teamgenoot doorbrengt. In de laatste update is Colin Oyama van Team Oyama positief en meldt hij via Facebookdat er een kans is. Ook geeft hij duidelijkheid over de laatste 24 uur.