Velasquez-JDS III op 19 oktober in Houston

0
454

Velasquez Dos Santos 3

Wat al een tijd in de lucht hing, is bevestigd door Dana White. Cain Velasquez vs. Junior dos Santos 3 zal plaatsvinden op 19 oktober in Houston, aldus John Morgan van MMAjunkie.com. Waarschijnlijk zal dit als de main event van UFC 166 zijn.

Velasquez en Junior dos Santos vochten voor het eerst op UFC on FOX 1. Toen was Velasquez de kampioen en verdedigde hij voor het eerst de titel. Dos Santos sloeg zijn tegenstander in de eerste ronde knockout en kroonde zich voor het eerst tot kampioen. Zijn eerste gevecht als kampioen zou tegen Alistair Overeem zijn op UFC 146, maar door die omstandigheden werd Frank Mir de eerste tegenstander van de Braziliaan op hetzelfde event. Velasquez vocht hierdoor in de co-main event tegen Antonio “Bigfoot” Silva. Beide gevechten werden vrij eenvoudig gewonnen door de vechters, waardoor een rematch voor UFC 155 werd gepland.

In de main event van UFC 155 won Velasquez voor de tweede keer de titel door Junior dos Santos vijf ronden lang elke hoek van de octagon te laten zien. Dos Santos haalde het einde van het gevecht, maar Velasquez was de duidelijke winnaar van dat gevecht. Op UFC 160 kwamen de vechters elkaar opnieuw tegen, maar vochten ze niet tegen elkaar. In de co-main event vocht Junior dos Santos tegen Mark Hunt, terwijl Velasquez voor de tweede keer vocht tegen Antonio Silva. Dos Santos won toen van Mark Hunt in de ‘Fight of the Night’ door hem in de derde ronde knockout te trappen. De wheelkick werd oorspronkelijk ook de ‘Knockout of the Night’, maar Mike Tyson stak hier toen een stokje voor. Velasquez won opnieuw simpel van Silva, waardoor de trilogie op de persconferentie erna officieel werd gemaakt.

UFC 166 zal waarschijnlijk plaatsvinden in de Honda Center in Houston. Dit zal de eerste keer sinds UFC 136 zijn dat de UFC naar Houston gaat. Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt.