Vechters reageren op Sonnen-Jones aankondiging

0
696

Toen bekend werd gemaakt dat Jon Jones en Chael Sonnen coaches gaan worden voor de volgende TUF serie kon je uiteraard op reacties wachten. Het blijven ten slotte Chael Sonnen en Jon Jones, twee van de meest besproken vechters in de UFC.

Veel wenkbrauwen gingen omhoog doordat Chael Sonnen zich toch in een titelgevecht heeft kunnen praten. Sonnen heeft nog een eens zijn comeback op light heavyweight gemaakt, of hij krijgt al een titelgevecht tegen mogelijk de beste vechter van het moment. Ook kunnen er vraagtekens gezet worden bij de beslissing doordat opnieuw een ‘middleweight’ een titelgevecht krijgt tegen de UFC light heavyweight championship.

Mogelijk komt dit ook doordat The Ultimate Fighter serie het slecht doet. De laatste aflevering, aflevering 5, trok maar 624.000 kijkers, een historisch dieptepunt als het gaat om TUF. Twee kijkcijfer kanonnen als Sonnen en Jones zou de interesse in de show weer terug kunnen brengen.

De grootste verliezer in dit verhaal is Dan Henderson. Na zijn overwinning op Shogun Rua op UFC 139 werd hem een titelgevecht beloofd, maar deze leek hij al een tijdje kwijt te zijn. Het plan is nu om hem te laten vechten tegen Lyoto Machida in een toekomstig event. Of Henderson met een overwinning nog steeds de number 1 contender is moet nog maar blijken aangezien er ook geluiden zijn dat Shogun Rua en Alexander Gustafsson zullen bepalen wie dat wordt. Via Twitter liet hij weten niet blij te zijn met de acties van Dana White:

Ook Lyoto Machida is gefrustreerd met de beslissing en laat dit ook weten via Twitter. Ook hem was een titelgevecht beloofd nadat hij Ryan Bader ‘indrukwekkender’ versloeg dan dat Shogun dat deed met Brandon Vera. De blessure van Dan Henderson en het afwijzen van een titelgevecht op korte termijn heeft dus ook de Braziliaan niet in een betere positie gebracht.

Chael Sonnen moest oorspronkelijk tegen Forrest Griffin vechten op UFC 155, maar dit zal uiteraard niet meer doorgaan. Ariel Helwani liet via UFC tonight weten dat hij er zelf wel blij mee is, maar ook blij voor Sonnen:

“Forrest doesn’t know. I actually just spoke to him, moments ago. He said he just found out about the news, as well. He doesn’t know if he’ll still fight on the UFC 155 card at the end of the year, but he did have a couple interesting things to say Chael. He said, ‘I don’t blame Chael for taking this fight. Why work your way to the top, if you can talk your way to the top?’ And he did say, somewhat jokingly, ‘I’m actually glad that I’m not fighting him now, because watching his fights was so boring and tedious.'”

Anthony Pettis leek ook in de race om The Ultimate Fighter te gaan coachen tegenover Donald Cerrone. De twee bekvechten al een tijdje en leken via TUF alvast een voorproefje te kunnen maken voor een mogelijk aanstaand gevecht. Dit gevecht kan nog wel op zich wachten aangezien Pettis herstellende is van een schouder operatie en deze niet zo snel herstelt als gehoopt.

“[I’m] still recovering from shoulder surgery and it’s taking longer than expected. I was hoping to get ‘The Ultimate Fighter’ gig because I was told it was me and [Donald] Cerrone coaching, and now it’s not happening. I’m just frustrated with everything, man.”

Het lijkt erop dat de twee lightweights het wel tegen elkaar zullen opnemen met een mogelijk titelgevecht als inzet. De winnaar zal het dan opnemen tegen Nate Diaz of UFC lightweight champion Benson Henderson, die het op UFC on Fox 5 tegen elkaar zullen opnemen.