Van Steenis maakt Bellator-debuut naast Mousasi

0
782
Foto: Facebook Costello "The Spaniard" van Steenis

Costello van Steenis maakt op 20 oktober zijn debuut in Bellator. De Nederlander neemt het op tegen de Amerikaan Steve Skrzat, maakt hijzelf via social media bekend. Van Steenis staat op de prelims van Bellator 185, het evenement waarop Gegard Mousasi ook debuteert in Bellator tegen Alexander Shlemenko.

Van Steenis maakte in juli bekend dat hij bij Bellator heeft getekend. The Spaniard won acht van zijn negen profpartijen, waaronder zijn laatste twee. De Nederlander traint met Mousasi bij Kops Gym en heeft ook dezelfde manager als zijn trainingspartner in Nima Safapour van Moments Sports Management.

Tegenstander Skrzat verloor zijn laatste twee gevechten, waaronder zijn debuut in Bellator tegen Tim Caron op Bellator 163. Op Sherdog en de Bellator-website heeft hij een negatief record als prof van acht overwinningen om negen verliespartijen, hoewel Tapology zegt dat de Amerikaan maar zeven overwinningen als prof heeft.

Bellator 185 vindt plaats de Mohegan Sun Arena in Uncasville (Connecticut). Mousasi kan bij winst in de hoofdpartij tegen Shlemenko rekenen op een titelgevecht. In het co-main event nemen Muhammad Lawal en Liam McGeary het tegen elkaar op en ook Heather Hardy staan gepland voor een partij.