Valentina Shevchenko tegen Sijara Eubanks voor UFC-vlieggewichttitel sluit UFC 230 af

0
2256
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

UFC 230 heeft een hoofdpartij en het is waarschijnlijk niet het gevecht wat velen verwachtten. Valentina Shevchenko zal tegen Sijara Eubanks uitmaken wie UFC-vlieggewichtkampioene wordt. Dit meldt ESPN.

UFC 230 staat gepland voor 3 november in Madison Square Garden. In het co-main event vecht Dustin Poirier tegen Nate Diaz.

Shevchenko zou op UFC 231 vechten voor de UFC-vlieggewichttitel tegen Joanna Jedrzejczyk. Deze partij werd gemaakt nadat The Bullet een titelgevecht tegen Nicco Montaño, toentertijd kampioene, in rook zag opgaan omdat Montaño op de dag van de weging werd opgenomen in het ziekenhuis.

Hierna werd haar de titel ontnemen en werd Shevchenko door UFC-president Dana White de belofte gedaan dat ze binnenkort zou vechten om de UFC-vlieggewichttitel. Over 32 dagen is dat zover.

Tweede UFC-gevecht
Eubanks zal haar opponenten zijn. De 33-jarige Amerikaanse won haar laatste gevecht op UFC Fight Night 131 van Lauren Murphy. Dit was haar UFC-debuut nadat ze de finale van het 26ste seizoen van The Ultimate Fighter haalde.

Hierin zou ze vechten tegen Montaño om te bepalen wie de allereerste UFC-vlieggewichtkampioene werd, maar wegens problemen met haar gewicht kon ze niet op de weegschaal stappen voor het gevecht. Roxanne Modafferi werd haar vervangster en verloor van Montaño na vijf ronden.

Eubanks zou op UFC 232 vechten tegen Jessica Eye, die hierdoor zonder opponente zit.