USADA laat Dos Santos, Nogueira weer vechten

0
359
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Junior dos Santos, Antonio Rogerio Nogueira en Marcos Rogerio de Lima mogen per direct weer vechten. USADA heeft de drie Brazilianen een schorsing van zes maanden gegeven, waardoor hun straffen erop zitten.

De landgenoten werden geschorst nadat ze positief testte bij dopingcontroles door vervuilde supplementen. Bij nader onderzoek van het Amerikaanse anti-dopingagentschap lag de schuld niet bij de vechters, maar bij de twee Braziliaanse bereidingsapotheken uit Rio de Janeiro en Sao Paulo.

Dos Santos en Lil’ Nog werden positief bevonden op Hydrochloorthiazide, terwijl Pezao een gevecht met Saparbek Safarov op 2 september in Ahoy in rook zag opgaan toen Hydrochloorthiazide en anastrozol werd aangetroffen in zijn systeem.

Cigano zou op 9 september vechten tegen Francis Ngannou op UFC 215 voordat hij gepakt werd, terwijl Nogueira zich voorbereidde op een gevecht met Jared Cannonier op UFC on FOX 26 in december toen hij bij een controle op 19 oktober positief testte.

Uit onderzoek van WADA geaccrediteerde laboratoria in Salt Lake City bleken de supplementen vervuild te zijn. De drie vechters namen de vervuilde producten op advies van artsen en diëtisten.