USADA geeft Fabricio Werdum tweejarige schorsing

0
526
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Fabricio Werdum heeft een tweejarige schorsing gekregen voor zijn dopingovertreding. USADA sluit de voormalig UFC-kampioen (41) uit omdat hij op 25 april positief testte op trenbolone, een anabole steroïde, en epitrenbolone.

Werdum mag, met terugwerkende kracht, op 22 mei 2020 weer in actie komen, twee jaar nadat zijn schorsing voor onbepaalde tijd inging. Tegen die tijd is hij 43 jaar.

Vai Cavalo zou aanstaande zaterdag vechten tegen Aleksei Oleinik in de hoofdpartij van UFC Fight Night 136 in Moskou, maar voordat de UFC het gevecht officieel aangekondigd had werd bekend dat de Braziliaan betrapt was. Hierna werd hij vervangen door Mark Hunt.

Dit is Werdums eerste dopingovertreding. Hij wordt over het algemeen gezien als een van de beste zwaargewichten ooit met overwinningen op Cain Velasquez, Fedor Emelianenko en Antonio Rodrigo Nogueira, die hij allemaal liet afkloppen.

Op UFC 188 werd hij UFC-kampioen door Velasquez te verslaan. Elf maanden later verloor hij de gordel zonder een keer te verdedigen aan Stipe Miocic op UFC 198.