USADA bevestigt: Brock Lesnar ondergaat weer controles

0
974
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

De eerste stap voor Brock Lesnar om weer in de kooi te stappen is gezet. De voormalig UFC-kampioen wordt weer gecontroleerd door USADA, meldt MMA Fighting nadat UFC-president dit vertelde tijdens de persconferentie na UFC 226.

Lesnar stapte zaterdag de kooi in nadat Daniel Cormier UFC-zwaargewichtkampioen werd op UFC 226 en hem direct daarna uitdaagde. De voormalig UFC-kampioen accepteerde de uitdaging, waarna hij een dauw gaf aan DC.

De uitdaging komt niet geheel uit de lucht vallen. White maakte in april bekend dat Lesnar interesse heeft in een terugkeer en nog steeds onder contract staat bij de UFC. Cormier was dan ook erg blij om te horen dat hij mogelijk tegen Lesnar kon vechten als hij zou winnen van Miocic op zaterdag.

Een voorwaarde voor Lesnar, huidig WWE Universal Championship, om terug te keren in de kooi is dat hij minimaal zes maanden dopingcontroles van USADA kan ondergaan. Dit is een vereiste nadat een UFC-vechter terugkomt van een eerder aangekondigd pensioen.

UFC 200
Lesnar ging in februari 2017 officieel met pensioen, waardoor hij niet meer gecontroleerd werd door USADA. In de komende zes maanden zit hij ook de restant van zijn eenjarige dopingschorsing uit die hij kreeg nadat hij op UFC 200 betrapt werd op het gebruik van clomifeen. Deze bevroor ook toen hij zijn pensioen aankondigde, maar dit zal minder dan zes maanden innemen.

De grote Amerikaan kwam in juli 2016 terug van pensioen voor een gevecht met Mark Hunt. Dit gevecht won hij, maar het resultaat werd uiteindelijk omgezet in een No Contest vanwege de positieve uitslag.