USA Today: Pettis naar 145, vecht tegen Aldo in augustus

9
550

Een zeer leuk gevecht is volgens USA Today gepland voor 3 augustus. Anthony Pettis zal naar featherweight gaan om het daar op te nemen tegen Jose Aldo voor de UFC featherweight title. Dana White, en ongeveer elke andere MMA fan, heeft er zin in:

“Two of the baddest dudes in the fight business are going to fight at 145 pounds. These guys are two of the most amazing, gravity-defying athletes in the sport. I am so pumped for this fight.”

White maakte op de persconferentie na UFC 156 bekend dat “Showtime” hem een sms heeft gestuurd met het verzoek om tegen Aldo te vechten. Pettis won op UFC on FOX 6 van Donald Cerrone waardoor hij de number 1 contender werd voor de UFC lightweight title. Hierbij zou hij tegen Gilbert Melendez vechten of tegen Benson Henderson in een rematch vechten. De twee lightweights vechten in de main event van UFC on FOX 7 op 20 april. Pettis vocht nog nooit als een featherweight, maar zei maandag in The MMA Hour dat featherweight altijd een optie voor hem is geweest.

Aldo won zaterdag van Frankie Edgar in de main event van UFC 156 via unanimous decision. Hij verdedigde voor de vierde keer zijn UFC featherweight title na een jaar afwezigheid in de octagon. Op UFC 156 won hij zijn vijftiende gevecht op een rij.

De UFC zoekt op dit moment nog uit waar het gevecht zou gaan plaatsvinden. De opties zijn Texas, Chicago, Las Vegas en Rio de Janeiro. Verwacht wordt dat dit gevecht als main event gaat dienen.

9 COMMENTS

 1. Ik ben benieuwd of dit waar is, tot op heden heb ik nog niet op een grote, betrouwbare mma site gelezen dat dit waar is.
  Gisteren was Anthony Pettis ook op de MMA Hour en hij zei hier dat Dana hem nog niet eens een bericht terug had gestuurd en dat was ongeveer 7 uur geleden, dus het lijkt me sterk dat dit bericht waar is. Het zou ook wel heel erg snel zijn na het gevecht van zaterdag. Nu verlies je de #1 contender bij 155 pound en zorgt het ervoor dat de #1 contenders bij 145 nog moeten wachten. (Lamas & Korean Zombie)

  • In een UFC contract staat dat hij zijn belt minimaal 1x per jaar moet verdedigen. GSP had het hier met het gevecht met Condit over, dat hij volgens zijn contract niet meer de kampioen was, omdat het meer dan een jaar geleden was. Maar in de ogen van de fans zal Cruz altijd de ‘the champ’ zijn totdat hij een gevecht verliest.

   P.S. Ik neem mijn woorden terug, las net ook op wat andere sites dat er inderdaad een datum is voor Pettis vs Aldo

 2. Pettis is een magere 155pound vechter. Ik vraag me af hoe hij in godsnaam 145 pound gaat halen. Ik denk dat het een Kenny Florian verhaal wordt, te veel gewicht kwijt waardoor er geen spier/kracht overbleef om de techniek goed te gebruiken. Wat betreft het gevecht. Pettis moet weer gaan voor de bodykick zoals tegen cerrone. Also moet juist voor de leg kicks gaan. Hoe dan ook een zullen veel kicks zien.

 3. jah man.. die benen van aldo zijn bijna net zo dik als die van Benson Henderson.. Pettis is echt één van mijn favoriete vechters geworden, maar ik hoop dat er nog een beetje kracht overblijft als hij op 145 pound gaat vechten.. en cker tegen aldo.. ik denk dat ie wel een aardige reach voordeel heeft.

 4. Of het pakt goed uit dat hij een gewichtsklasse omlaag gast. Pettis is al een vrij kleine 155 pounder, waarschijnlijk valt hij nauwelijks wat af om 155 te halen. Wie weet hoeft hij alleen wat vocht kwijt te raken voor 145. Een beetje Frankie verhaal.