Urijah Faber vs. Ivan Menjivar op UFC 157

0
551

Toch geen Vaughan Lee voor Urijah Faber. Ivan Menjivar zal het namelijk tegen “The California Kid” opnemen op UFC 157. Hoewel het nog niet officieel is, meldt MMAjunkie.com dat beide vechters verbaal in overeenkomst zijn.

Eerder meldde de Braziliaanse website Tatame dat Faber het op UFC 156 tegen de Engelse Vaughan Lee zou opnemen. Veel mensen vonden dit vreemd aangezien Lee en Faber wel een groot verschil in niveau zijn. Lee zelf ook en noemde het gevecht niets meer dan een gerucht. Faber zal het nu opnemen tegen Menjivar nadat hij van Renan Barao verloor om de interim UFC bantamweight title op UFC 149.

Menjivar won in zijn laatste gevecht de ‘Submission of the Night’ bonus op UFC 154. “The Pride of El Salvador” won via armbar vanuit de guard tegen de debuterende Azamar Gashimov. Door deze overwinning heeft Menjivar een record van 4-1 in de UFC met zijn enige verliespartij tegen Mike Easton op UFC 148.

Menjivar en Faber vochten al eens tegen elkaar in 2006. Op TKO 24: Eruption won Faber toen via diskwalificatie door een illegale upkick van Menjivar in de tweede ronde. Beide vechters vochten toen nog op featherweight.